Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pe 11 aprilie, Papa va citi Bula de Proclamare a Jubileului Milostivirii

 
Pe 11 aprilie, Papa va citi Bula de Proclamare a Jubileului Milostivirii
  • 08 Apr 2015
  • 3257

Sala de Presă a Sfântului Scaun a pus recent la dispoziție o serie de informații pentru mass-media referitoare la publicarea sâmbătă, 11 aprilie 2015, a Bulei de proclamare a Jubileului Milostivirii.

Vă punem la dispoziție, în formă integrală, textul comunicatului Sălii de Presă a Sfântului Scaun:
După primul anunț al Anului Sfânt extraordinar, comunicat de Papa Francisc pe 13 martie a.c., Sfântul Părinte va anunța în mod oficial Jubileul Milostivirii, făcând publică Bula de Proclamare, sâmbătă, 11 aprilie, la ora 17.30, în bazilica Sfântul Petru.

Ritul prezentării publice prevede lectura unor fragmente ale Bulei în fața Porții Sfinte a bazilicii vaticane. Succesiv, Papa Francisc va prezida celebrarea Primelor Vespere ale Duminicii Divinei Milostiviri, subliniind astfel în mod caracteristic tema principală a Anului Sfânt extraordinar: Milostivirea lui Dumnezeu.

Bula de proclamare a Anului Sfânt
Termenul își are originea în limba latină, în care cuvântul bulla, avea semnificația de bolă, obiect rotund ce indica în origine capsula metalică destinată protejării sigiliului din ceară atașat printr-un șnur unui document de o deosebită importanță, pentru a-i atesta autenticitatea și, în consecință, importanța.

Cu timpul, termenul a ajuns să indice mai întâi sigilul și, ulterior, documentul însăși, astfel încât termenul bulă, este folosit în prezent pentru toate documentele pontificale de o deosebită importanță sau care în mod tradițional ar trebui să poarte, sigiliul Pontifului.

Bula de proclamare  jubileului, în special în cazul Anului Sfânt extraordinar, indică pe lângă datele de deschidere și de închidere a Jubileului și modalitățile principale de desfășurare, constituind documentul fundamental care face cunoscut spiritul cu care se proclamă, intențiile și roadele pe care Pontiful speră să fie obținute pentru Biserică.

În cazul ultimilor doi Ani Sfinți extraordinari, 1933 și 1983, Bula de Proclamare a fost făcută publică cu ocazia solemnității Epifania Domnului. În ceea ce privește următorul An Sfânt, data de citire în public a Bulei exprimă cu claritate atenția deosebită a Sfântului Părinte față de tema Milostivirii.



Sursa:ro.radiovaticana.va