Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Postul Paștelui: ajun și rugăciune pentru creștinii persecutați și pentru martirii copți

 
Postul Paștelui: ajun și rugăciune pentru creștinii persecutați și pentru martirii copți
  • 21 Feb 2015
  • 4241

”Semen est sanguis Christianorum”. Mons. Andrea Turazzi, episcopul de San Marino și Montefeltro a dispus pentru prima duminică din Postul Paștelui o veghe de rugăciune pentru ”creștinii copți uciși în Libia de fanatici islamiști Isis. Au fost uciși deoarece erau creștini, nu putem rămâne în tăcere”. Amintind cuvintele papei Francisc care i-a definit ca fiind ”martiri”, episcopul a cerut să fie amintiți în rugăciune până când ”Domnul îi primește în Împărăția Sa”. Copții uciși, a scris Turazzi într-un comunicat, ne dau ”forța să ne mărturisim fără frică credința, siguri fiind că sacrificiul lor conștient și moartea lor, invocând numele Domnului Isus, poartă roadele păcii și ale iubirii în teritorii însemnate de ură, în locuri unde războiul pare să fie singura cale pentru rezolvarea conflictelor, în toate locurile unde credința creștină trăită este cauză de discriminare și persecuție. Semen est sanguis Christianorul”.

Tragedie fără sfârșit. Patriarhul melchit Gregorio al III-lea Laham, într-un mesaj pentru Postul Paștelui, a scris că în Orientul Mijlociu se trăiește ”o Cale a Crucii, cea mai mare tragedie mondială de la al Doilea Război Mondial”. Patriarhul a vorbit de o situație dificilă, atât pentru creștini cât și pentru musulmani, care pare să nu aibă sfârșit. ”Este una din cele mai mari tragedii care s-a întâmplat în istoria recentă. Nu doar pentru regiune, ci pentru întreaga lume: e lucrul cel mai teribil de la al Doilea Război Mondial. Ne adresăm concitadinilor noștri și copiilor noștri, care sunt viitorul: lucrați împreună, lucrați cu noi și cu papa Francisc ca să nu permitem flăcării speranței să se stingă în sufletele voastre”.

Postul irakienilor. În zilele trecute, după cum relatează Asianews, patriarhul caldeu Lous Raphael I Sako a invitat cu ocazia Postului ”surorile şi frații musulmani” să împartă ”câteva zile” de post (”pe cât posibil”). ”Este necesar – a scris Sako – să promovăm fraternitatea, cooperarea și coexistența construind raporturi bune între noi, și dând prioritate iertării, împăcării și binelui comun, abținându-ne în același timp de la comiterea gesturilor fanatice și de la generarea conflictelor care aduc mult rău. (...) De aceea trebuie să consolidăm prezența creștină în Irak și în Orientul Mijlociu. Noi, ca și creștini, suntem martorii speranței, suntem purtători ai unei istorii, a unei civilizații, și a unui mesaj. (...) De aceea trebuie să rămânem puternici și să nu renunțăm, reînnoind încrederea nostră în viitor”.

”Doamne Isuse Cristoase”. În imaginea pe care o vedeți am reprodus prima pagină a săptămânalului Tempi, unde am redat cuvintele pe care Antonius Aziz Mina, episcopul catolic de Guizeh (Egipt), le-a transmis Agenției Fides: ”Filmul care surprinde execuția lor a fos realizat ca și o peliculă cinematografică crudă, cu intenția de a semăna teroarea. Chiar și așa, în acel produs diabolic al ficțiunii și al orori sângeroase, se vede că unii martiri, în momentul execuției lor barbare, repetă ”Doamne Isuse Cristoase”. Numele lui Isus a fost ultimul cuvânt pe buzele lor. Precum primii creștini persecutați, s-au încredințat Celui care imediat după i-a primit la El. Și astfel au celebrat victoria lor, victorie pe care nicio crimă nu o poate șterge. Acel nume șoptit în ultimul moment a fost ca și sigiliul martirajului lor.

Traducere: ARM
 



Sursa:www.tempi.it