Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

2014 un an devastator pentru copii

 
2014 un an devastator pentru copii
  • 28 Dec 2014
  • 3889
Conform statisticilor UNICEF, în anul 2014 au fost implicaţi în conflicte violente 15 milioane de copii. Aceştia provin din zone precum: Republica Centrafricană, Irak, Sudanul de Sud, Statul Palestinei, Siria și Ucraina, iar în date sunt incluşi şi copiii familiilor silite să părăsească reşedinţa şi să se stabilească drept refugiaţi ai propriei ţări. La nivel global, 230 milioane de copii trăiesc în prezent în țări și zone afectate de conflicte armate.

Potrivit UNICEF, 2014 a fost un an de groază, frică și disperare pentru milioane de copii, din cauza agravării conflictelor din întreaga lume care i-a expus la o violență extremă şi la consecinţele acesteia, i-au recrutat cu forța și i-au identificat în mod deliberat ca obiective ale grupărilor clandestine. Multe dintre aceste situaţii, declară UNICEF „deja nu mai captează atenţia în lume” şi acesta este aspectul cel mai grav.

„2014 a fost un an devastator pentru milioane de copii”, a declarat Anthony Lake, directorul executiv al UNICEF. Copiii au fost uciși în timp ce erau în clasă să studieze, sau în timp ce dormeau în paturile lor. Au fost răpiţi, torturaţi, recrutaţi, violaţi și chiar vânduţi ca sclavi. Niciodată, în istoria recentă, nu au fost supuşi  unor astfel de brutalităţi inumane atât de mulți copii”.

În 2014, sute de copii au fost răpiți din școlile lor sau în timp ce se aflau pe drum spre școală, zeci de mii au fost recrutați sau utilizaţi de forțe armate sau grupări teroriste drept copii-soldaţi. Atacurile asupra școlilor și unităţilor de sănătate au crescut ca număr.

În Siria peste7,3 milioane de copii au fost afectați de conflicte, dintre care inclusiv 1,7 milioane refugiați. Organizația Națiunilor Unite a verificat cel puțin 35 de atacuri asupra școlilor în primele nouă luni ale anului, în timpul cărora 105 copii au fost ucişi și alţi 300 au fost răniţi.

În Irak, aproximativ 2,7 milioane de copii au fost afectaţi de conflicte, dintre care cel puțin 700 de copii au suferit amputări şi au fost uciși.

Numărul total al situaţiilor de criză umanitară din 2014 indică faptul că mulți copii au fost uitaţi repede sau au primit prea puțină atenție. Crizele care au persistat în țări precum Afganistan, Republica Democrată Congo, Nigeria, Pakistan, Somalia, Sudan și Yemen, au distrus viaţa celor mai puţin vinovaţi.

„Este trist şi ironic faptul că tocmai la aniversarea a 25 de ani de la Convenția cu privire la Drepturile Copilului,  act prin care ne-am bucurat de un progres pentru situaţia copiilor la nivel mondial, drepturile a milioane de copii au fost încălcate brutal”, a continuat Lake.

„Violența și trauma nu deteriorează numai copiii sau familiile lor, ci subminează puterea societăţii”. Lumea ar trebui să facă mai mult în 2015 pentru a fi un an mai bun pentru copii!

Fiecare copil care are o creștere bună, este sănătos și educat, este un copil care poate aduce o contribuție pozitivă viitorului său, al familiei sale, al comunităţii, națiunii, pe scurt viitorului nostru comun.


Sursa:ro.radiovaticana.va