Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Episcopii europeni, solidari cu mons. A.-J. Léonard

 
Episcopii europeni, solidari cu mons. A.-J. Léonard
  • 29 Apr 2013
  • 9917
Episcopii catolici europeni (CCEE) şi-au exprimat solidaritatea faţă de arhiepiscopul de Malines-Bruxelles, mons. André-Joseph Léonard, care marţi, 23 aprilie, în timpul unei conferinţe la Universitatea Publică din Bruxelles, a fost victima unui episod de intoleranţă religioasă.

În scrisoarea trimisă prelatului belgian, preşedinţia CCEE (Consiliul Conferinţelor Episcopale Europene) îşi exprimă „apropierea sinceră şi solidaritatea” şi condamnă aceste forme agresive de intoleranţă religioasă.

În acelaşi timp, scrisoarea aprobă şi susţine poziţia Conferinţei Episcopilor din Belgia, potrivit căreia „o dezbatere democratică în chestiunile care privesc societatea nu este posibilă dacă nu se permite tuturor să-şi expună propriile idei, în spiritul respectului reciproc şi al libertăţii de exprimare”.

Potrivit presei, în timpul conferinţei publice de la Universitatea din Bruxelles, mai multe activiste din auto-intitulatele grupări feministe, au sărit în jurul catedrei unde arhiepiscopul tocmai luase cuvântul. N-au întârziat gesturile extremiste la adresa păstorului şi acuzaţiile absurde, printre care şi aceea de a fi „un element periculos pentru societate”.

Ca răspuns, arhiepiscopul Léonard şi-a împreunat mâinile în rugăciune, şi-a plecat capul în jos, a rămas nemişcat şi mut sub ploaia de ţipete şi urlete indescifrabile. Totul n-a durat mai mult de un minut, atât cât trebuie ca să atragă atenţia. Apoi au fost scoase afară.

În gestul extremistelor, adăugăm noi, se reflectă în bună măsură o metaforă contemporană frecventă, mai ales când Biserica Catolică se pronunţă cu privire la valorile creştine esenţiale. În faţa insultelor, Biserica se reculege în rugăciune, punându-şi speranţa în Dumnezeu. Dar, dacă intoleranţa «toleranţilor» dispune şi de alte mijloace în afară de agresiune, ar trebui să se vadă.

Sursa: ro.radiovaticana.va