Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

”Războiul, nebunie din care omenirea încă nu a învățat nimic”

 
”Războiul, nebunie din care omenirea încă nu a învățat nimic”
  • 14 Sep 2014
  • 3609
La rugăciunea ”Angelus”, recitată la amiază cu credincioșii în Piața Sfântul Petru, Papa Francisc a amintit de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci și de creștinii persecutați pentru credință. Succesiv, a făcut referință la pelerinajul efectuat sâmbătă, 13 septembrie, la cimitirul militar din Redipuglia, în nordul Italiei, unde s-a rugat pentru victimele lăsate de Primul Război Mondial și de toate războaiele. În fine, Papa a făcut un apel la pace în R. Centrafricană, unde luni începe o importantă misiune de pace a Națiunilor Unite.

În fața Crucii lui Cristos, care ”exprimă toată puterea negativă a răului” și în același timp ”toată atotputernicia blândă a milostivirii”, Papa Francisc a menționat la rugăciunea ”Angelus” pelerinajul efectuat sâmbătă la cimitirul austro-ungar din Redipuglia, în nordul Italiei, pentru a medita la cifrele ”cutremurătoare” ale Primului Război Mondial și ale conflictelor din toate timpurile:
• ”Se vorbește de aproximativ 8 milioane de tineri soldați căzuți și de 7 milioane de persoane civile. Aceasta ne arată că războiul este o nebunie! O nebunie a cărei lecție omenirea încă nu a învățat-o, pentru că după acest război au urmat un altul, al Doilea Război Mondial, și atâtea altele care și astăzi sunt în desfășurare. Dar noi când vom învăța această lecție? Îi îndemn pe toți să privim la Isus cel răstignit ca să înțelegem că ura și răul sunt învinse prin iertare și bine, ca să înțelegem că răspunsul la război nu face decât să mărească răul și moartea!”.

În ziua Înălțării Sfintei Cruci, cuvântul Papei Francisc s-a îndreptat spre numeroșii ”frați și surori care sunt persecutați și uciși din cauza fidelității lor față de Cristos”:
• ”Aceasta se întâmplă mai ales acolo unde libertatea religioasă nu este încă garantată sau de deplin realizată. Dar se întâmplă și în țări și ambiente care, în linie de principiu, tutelează libertatea și drepturile omului, dar în care, concret, cei care cred, și mai ales creștinii, întâmpină restricții și discriminări. De aceea astăzi îi amintim și ne rugăm în mod special pentru ei”.

Suveranul Pontif a menționat în cuvântul său și situația din R. Centrafricană, afectată în ultimul an de violențe sângeroase. Luni începe în această țară o misiune de pace voită de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite pentru a contribui ”la pacificarea țării și protecția populației civile”.
• ”În timp ce dau asigurarea angajării și a rugăciunii Bisericii Catolice, încurajez efortul Comunității Internaționale care vine în ajutorul centrafricanilor de bună voință. Violența să cedeze cât mai curând în fața dialogului, alinierile contrare să lase de o parte interesele particulare și să se lucreze în așa fel încât toți cetățenii, oricare ar fi etnia și religia de apartenență, să colaboreze la edificarea binelui comun. Domnul să însoțească acest efort pentru pace!”.

Fecioarei Maria Îndurerate, pe care Biserica o amintește luni, Pontiful i-a încredințat ”prezentul și viitorul Bisericii, pentru ca toți să știm să descoperim și să primim mesajul de iubire și mântuire al Crucii lui Isus”. În mâinile de mamă ale Fecioarei Maria, Papa a depus viața mirilor pe care, cu puțin timp înainte, în bazilica Sfântul Petru, a avut bucuria ”de a-i uni în căsătorie”.

Primiți acum și Binecuvântarea Apostolică invocată de Papa Francisc duminică la rugăciunea ”Angelus” în Piața Sfântul Petru, binecuvântare ce ajunge prin mass-media la toți care o primesc în spirit de credință.


Sursa:ro.radiovaticana.va