Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vizita Papei în R. Coreea. Ceremonia de rămas bun și întoarcerea la Roma

 
Vizita Papei în R. Coreea. Ceremonia de rămas bun și întoarcerea la Roma
  • 18 Aug 2014
  • 4160
Luni, așadar, ultima zi a călătoriei apostolice efectuată de Papa Francisc în R. Coreea. Imediat după Sf. Liturghie celebrată la ora locală 9.45 în catedrala din Seul, Pontiful a salutat în mod colocvial episcopii coreeni și a binecuvântat placa de marmură care va fi pusă pe noua clădire a Curiei Arhiepiscopale din Seul, lăsând în dar catedralei un potir și un veșmânt liturgic. Succesiv, Papa a mers în ”Cripta Martirilor”, de la subsolul catedralei, unde se venerează relicvele a nouă martiri coreeni, uciși pentru credința în Cristos între anii 1839-1866.

Papa Francisc a plecat cu automobilul spre baza aeriană a capitalei sud-coreene, unde la ora locală 12.45 a avut loc ceremonia simplă de rămas bun, în prezența autorităților statului și a unui grup de credincioși. Pontiful a urcat în avionul companiei Korean Airlines, care a decolat la ora 13.00 cu direcția Roma. Distanța de aproape 9 mii de kilometri este parcursă în aproximativ 12 ore de zbor, survolând teritoriul țărilor China, Mongolia, Rusia, Belarus, Polonia, Slovacia, Austria, Slovenia, Croația și, bineînțeles, Italia.

Sosirea Papei Francisc pe aeroportul internațional Roma – Ciampino este prevăzută pentru ora locală 18.00, după care Pontiful va reveni în Cetatea Vaticanului.

Vizita apostolică a Papei Francisc în ”Țara dimineților liniștite” reprezintă a 140-a călătorie internațională efectuată de Suveranii Pontifi în epoca contemporană și a treia din actualul pontificat, după Brazilia (2013) și Țara Sfântă (24-26 mai 2014).

***
Sfântul Părinte a avut o primire plină de entuziasm în Republica Coreea. Tinerii, în special, s-au bucurat să îl aibă în mijlocul lor. Să ascultăm mărturia a doi tineri, a unui student sud-coreean la Roma şi a unei voluntare la vizita apostolică a Papei Francisc în Coreea.

Despre influenţa Papei asupra poporului coreean, tânărul sud-coreean Luca Young Sik-kim:
•„Papa ne-a cucerit prin gesturile şi cuvintele lui, prin privirile şi «atingerile» lui. Poporul coreean aştepta din partea Papei speranţă, dar şi consolare. În ziua de azi, în societatea noastră, trăim într-o realitate în care vorbim, dar nu comunicăm unul cu celălalt şi în care nu îi ascultăm pe ceilalţi. Trăim o perioadă de criză a valorilor autentice. De aceea, nu doar catolicii, dar şi persoanele de alte religii sau fără nicio religie aşteptau un mesaj puternic şi convingător din partea Papei. Nu puţini sunt creştinii care încă mai cred că Biserica trebuie să fie separată de lume, de politică, de societate, dar Papa a reamintit că Biserica nu trebuie să fie detaşată de realitate: noi trebuie să mergem mai departe cu eforturile noastre. În plus, vizita Papei ne reaminteşte care este esenţa credinţei, în special pentru Biserica noastră provenită din martiri şi cum putem trăi astăzi realitatea ca şi creştini, mergând împotriva curentului şi vestind mesajul plin de bucurie al credinţei.”

Despre experienţa ei ca voluntar şi ce a impresionat-o la Papa Francisc, tânăra sud-coreeană Emanuela:
•„Eu am văzut că Papa Francisc nu doar vorbeşte, dar dă viaţă cuvintelor din Evanghelie. Acest lucru m-a impresionat! Voiam să înţeleg cum mă poate ajuta învăţătura lui Isus să trăiesc în lumea aceasta, iar asta m-a împins să dau o mână de ajutor. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult la Papa Francisc a fost scena pe care am văzut-o la centrul pentru persoanele cu handicap: un copil abandonat cu degetul în gură. Când a ajuns Papa Francisc să îl salute, el îşi întorcea privirea. Poate că din cauza experienţei că a fost abandonat, nu arăta o mare afecţiune pentru adulţi. Dar Papa Francisc a aşteptat, iar apoi i-a întins şi degetul lui. El este Papa, dar în acelaşi timp este un bunic care ştie să iubească copiii, care este gata să iubească orice persoană are nevoie. Cred că toţi cei care au văzut această scenă, au privit-o ca pe-o dovadă de iubire umilă şi naturală. Vorbind cu prietenii mei coreeni, mai toţi au acelaşi motiv pentru care îl plac pe Papa Francisc: pentru că el se coboară. Nevrând să stea deasupra altora, el se coboară pentru a sta împreună cu cei săraci. Iar aceasta nu cu ipocrizie, ci cu o apropiere adevărată.”



Sursa:ro.radiovaticana.va