Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cum să ne apărăm de atacurile diavolului. 25 de secrete

 
Cum să ne apărăm de atacurile diavolului. 25 de secrete
  • 05 Oct 2023
  • 856

25 de secrete în lupta spirituală (revelate de Isus Sfintei Faustina)

  1. Să nu te încrezi niciodată în tine însăți, ci să te abandonezi fără nicio rezervă voinței Mele.

Încrederea e o armă spirituală. Încrederea face parte din scutul credinței pe care-l menționează Sf. Pavel în Scrisoarea către Efeseni (6,10-17): armura creștinului. Abandonarea în brațele  Domnului este un act de încredere. Credința vie îndepărtează spiritele rele.

 

  1. În momentele dificile, întunecate și în orice fel de îndoieli să apelezi la Mine și la părintele tău spiritual, care îți va răspunde mereu în numele Meu.

În momentele de luptă spirituală, roagă-te imediat lui Isus și invocă numele Său Preasfânt. Să aduci întunericul la lumină vorbind cu părintele tău spiritual sau cu confesorul tău și urmează-le povețele.

  1. Nu intra în dialog cu nicio ispită, ci închide-te imediat în inima Mea.

În Grădina Raiului, Eva a negociat cu diavolul și a pierdut. Să ne refugiem în Preasfânta Inimă a lui Isus. Mergând spre Cristos întoarcem spatele celui rău.

  1. Cu prima ocazie spune-i confesorului tău.

O spovadă bună, un confesor bun și un penitent bun sunt rețeta perfectă împotriva ispitei și asupririi diavolului.  

  1. Amorul propriu pune-l pe ultimul loc, astfel încât să nu întineze faptele tale.

Iubirea de sine e firească, însă e nevoie să fie pusă într-o anumită ordine, eliberată de mândrie. Smerenia îl învinge pe diavol, el fiind mândria perfectă. Satana încearcă să ne țină captivi în iubirea de sine dezordonată, atrăgându-ne pe tărâmul mândriei.

  1. Suportă-te pe tine însăți cu multă răbdare.

Răbdarea este arma secretă care ne ajută să păstrăm pacea în sufletul nostru, chiar și în marile tulburări ale vieții. Răbdarea cu noi înșine face parte din smerenie și încredere. Diavolul ne ispitește să ne pierdem răbdarea și să ne întoarcem împotriva noastră, astfel să devenim furioși pe noi înșine. Privește-te pe tine însuți cu ochii lui Dumnezeu. El este infinit de răbdător.

  1. Să nu neglijezi mortificările interioare.

Sfânta Scriptură ne învață că anumiți demoni pot fi alungați doar cu post și rugăciune. Mortificările interioare sunt arme de război. Pot să fie și mici sacrifici oferite cu o mare iubire. Puterea sacrificiului din iubire alungă inamicul.

  1. Înlăuntrul tău să-ți justifici mereu opiniile superiorilor și ale confesorului tău.

Cristos îi vorbește Sfintei Faustina care trăiește într-o mănăstire, dar toți avem pe cineva cu autoritate peste noi. Diavolul are ca obiectiv să dezbine și să cucerească, de aceea ascultarea cu smerenie față de cei cu autoritate autentică e o armă spirituală.

  1. De  cei care clevetesc să fugi ca de ciumă.

Limba este o armă puternică care poate să facă mult rău. Clevetirea sau bârfa nu vin niciodată de la Dumnezeu. Diavolul este un mincinos care aduce acuzații false și bârfe ce pot defăima reputația unei persoane. Refuză clevetirea!

  1. Lasă-i pe alții să se comporte cum vor, tu să te comporți așa cum vreau Eu.

Mintea unei persoane este cheia în războiul spiritual. Diavolul încearcă să ne atragă pe toți. Mulțumește-i Domnului și lasă ca părerile altora să meargă pe drumul lor.

  1. Să respecți cu fidelitate regulamentul.

În acest caz Isus se referă la regulamentul (normele, regula) unui ordin călugăresc. Majoritatea dintre noi am făcut unele promisiuni în fața lui Dumnezeu și a Bisericii. Trebuie să fim fideli promisiunilor noastre pe care le-am făcut  la Cununie, Botez sau în alte împrejurări. Satana vrea ca noi să fim infideli, neascultători și anarhici. Fidelitatea este o armă ce ne poartă spre victorie.

  1. Când cineva te face să suferi, gândește-te cum ai putea să faci ceva bun pentru aceea persoană.

Să devenim vase ale mislositivirii divine, căci astfel putem lupta contra răului. Diavolul lucrează prin ură, mânie, răzbunare și lipsa iertării. Cineva, la un moment dat ne-a făcut un rău. Ce facem? Dăruind o binecuvântare distrugem blestemele.

  1. Nu-ți exterioriza sentimentele.

Un suflet vorbăreț va fi atacat mult mai ușor de diavol. Doar Domnului să-i împărtășești sentimentele. Adu-ți aminte, spiritele bune și rele ascultă ceea ce zici cu voce tare. Sentimentele sunt trecătoare. Adevărul este busola. Reculegerea interioară e o armură spirituală.

  1. Fii tăcută când ești mustrată.

Majoritatea dintre noi am fost mustrați uneori. Nu putem controla acest lucru, dar putem controla răspunsul nostru. Nevoia de a avea dreptate mereu ne poate duce în capcanele diavolului. Dumnezeu cunoaște adevărul. Tăcerea ne protejează. 

  1. Nu cere părerea tuturor, ci doar a părintelui tău spiritual; cu el să fii sinceră și simplă ca un copil.

Simplitatea vieții poate alunga diavolii. Onestiatea este o armă cu care poate să fie învins Satana, Mincinosul. Când mințim, facem un pas pe teritoriul lui, și el va încerca să ne seducă și mai mult.

  1. Nu te descuraja din pricina nerecunoștinței.

Nimănui nu-i place să fie subestimat. Când cineva nu ne arată recunoștință sau bunăvoință, descurajarea ne poate doborî. Nu te descuraja, pentru că aceasta nu vine niciodată de la Domnul. Face parte din ispitele cele mai eficiente ale diavolului. Mulțumește pentru toate, iar la sfârșitul zilei vei fi învingător.

  1. Să nu cercetezi din curiozitate căile pe care te duc.

Dorința de a ști și curiozitatea de a cunoaște viitorul sunt ispitele care-i fac pe mulți să meargă la ghicitori, vrăjitori. Alege să mergi pe calea credinței. Încrede-te în Dumnezeu și El te va călăuzi pe drumul ce duce în cer. Rezistă în fața tentației de a fi curios. 

  1. Când plictiseala și descurajarea bat la ușa inimii tale,fugi de tine însăți și ascunde-te în Inima Mea.

Isus vorbește a doua oară de același mesaj. Acum se referă la plictiseală. La început, în Jurnal, i-a zis Sfintei Faustina că sufletele leneșe sunt ispitite cel mai ușor de către diavol. Să te ferești de plictiseală, face parte din categoria lucrurilor care distrug sufletul.

  1. Să nu-ți fie teamă de luptă; de multe ori curajul singur e suficient în alungarea ispitelor, acestea nemaiavând forță să te atace.

Frica e a doua modalitate cu care atacă diavolul (mândria e pe primul loc). Curajul îl intimidează pe diavol, acesta fuge din fața unui curaj perseverent.

  1. Să lupți convinsă că Eu sunt întotdeauna lângă tine.

Isus instruiește pe o soră dintr-o mănăstire să „lupte” cu convingere. O poate face pentru că Isus o însoțește. Noi creștinii suntem chemați să luptăm cu convingere contra tuturor tacticilor diavolului. Diavolul încearcă să terorizeze sufletele, trebuie să rezistăm teroarei diavolului. Pe durata întregii zile invocă ajutorul Spiritului Sfânt.

  1. Să nu te lași condusă de sentimente pentru că acestea nu sunt mereu în puterea ta, căci meritul e în voință.

Totul se bazează pe voință, deoarece iubirea este un act al voinței. Suntem cu adevărat liberi doar în Cristos. Trebuie să facem o alegere, să ne hotărâm pentru bine sau rău. În ce echipă suntem?

  1. Să fii mereu supusă superiorilor tăi, chiar și în lucrurile mici.

Cristos instruiește aici pe o călugăriță. Toți îl avem pe Domnul ca Superior. Dependența de Dumenzeu este o armă spirituală, deoarece nu putem să învingem cu puterile noastre. Să anunțăm victoria lui Cristos asupra răului face parte din datoria noastră de ucenici. Cristos a venit să distrugă moartea și răul. Să vestim acest adevăr!

  1. Nu te amăgesc cu pace și mângâieri; pregătește-te pentru lupte mari.

Sfânta Faustina a suferit fizic și spiritual. Era pregătită să lupte în mari bătăli cu ajutorul harului Domnului. În Evanghelii Cristos ne învață să fim pregătiți pntru lupte mari, să îmbrăcăm armura lui Dumnezeu și să rezistăm ispitelor diavolului (ef 6,11). Să fim atenți și să discernem mereu.

  1. Să știi că acum te afli pe scenă, iar cerul și pământul te privesc.

Suntem toți pe o mare scenă, iar cerul și pământul ne privesc. Ce mesaj transmitem prin felul în care ne trăim viața? Ce iradiem în jur: lumină, întuneric sau cenușiu? Modul în care trăim atrage spre noi mai multă lumină sau mai mult întuneric? Dacă diavolul nu reușește să ne atragă în întuneric, va încerca să ne mențină măcar ”căldicei”, ceea ce nu-i place Domnului.

  1. Luptă precum un mare învingător, astfel încât Eu să te pot premia. Să nu îți fie frică, nu ești singură.

Cuvintele Domnului adresate Sfintei Faustina pot să devină mottoul nostru: luptă ca un cavaler! Un cavaler al lui Cristos cunoaște bine din ce cauză luptă. La fel de bine cunoaște pe Rege și  măreția misiuni, iar convins de binecuvântarea primită luptă până la sfârșit, chiar cu prețul vieții. Dacă o tânără fără pregătire, o simplă călugăriță poloneză unită cu Isus, poate să lupte ca un cavaler, atunci fiecare creștin poate să facă același lucru. Încrederea este cea care ne poartă spre victorie.

 

Traducere: AMR



Sursa:it.aleteia.org