Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

În mâinile Papei Francisc o carte în care este amintită şi Biserica Greco-Catolică din România

 
În mâinile Papei Francisc o carte în care este amintită şi Biserica Greco-Catolică din România
  • 21 Mai 2014
  • 4253
Părintele profesor Renzo Lavatori din Roma, care este deja cunoscut în România prin conferinţele sale, prin traducerile în limba română a cărţilor dânsului, a avut oportunitatea de a se întâlni cu Sfântul Părinte Papa Francisc cu prilejul aniversării a 50 de ani de preoţie.

După celebrarea Sfintei Liturghii împreună cu Sfântul Părinte, Pr. Renzo Lavatori a avut ocazia de a-l saluta şi a schimba două cuvinte cu Sanctitatea Sa, înmânându-i totodată Sfântului Părinte şi o carte scrisă de dânsul împreună cu Ruggero Poliero intitulată Il Prete: Identità e Missione. Squarcio sul suo Mistero [Preotul: Identitate şi Misiune. O viziune asupra Misterului său]. Această carte este un amplu studiu asupra misterului sacerdotal, iar în cadrul acestui studiu, pr. Renzo Lavatori aminteşte într-o notă integrativă de Biserica Greco-Catolică din România care urmează tradiţia bizantină; după câteva date istorice, precizează faptul că tânărul care simte vocaţia la preoţie, are această posibilitate de a alege între a fi preot celib sau preot căsătorit. Pr. Renzo Lavatori pune în evidenţă coexistenţa celor două tradiţii latină şi bizantină, care în specificitatea lor comportă profesiunea aceleiaşi credinţe şi legătura substanţială cu episcopul Romei, succesorul lui Petru, semnul unităţii Bisericii Catolice. Prin urmare nu există conflictualitate sau contrapunere sau rivalitate între aceste două tradiţii, nu este vorba de o gradualitate mai mare sau mai mică a ministerului sacerdotal. Este necesar în schimb să se recupereze o profundă şi vitală uniune între aceste două moduri diferite de a trăi preoţia.

Diacon Aurel RUS