Mai mulți studenți teologi de la Cluj au mers la mănăstirea greco-catolică a congregației Maicii Domnului din Sighetu Marmației pentru a da o mână de ajutor la primirea refugiaților din Ucraina. Episcopul Claudiu Pop al eparhiei de Cluj-Gherla anunță o serie de inițiative care să contribuie la solidaritatea cu refugiații.
”Chiar și într-o situație de război, noi, creștinii, trebuie să ne încredințăm Domnului împreună cu cei care suferă și să vedem în mod concret cum putem să-i ajutăm”: spune pentru Vatican News - Radio Vatican în legătură cu drama refugiaților din Ucraina și cu valul de solidaritate primită din partea românilor episcopul Claudiu Pop al eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, președintele Comisiei Mass-Media în cadrul Conferinței Episcopilor din România.
”Dincolo de urâciunea războiului, există o mobilizare clară între toți cei care, cumva, sunt în comuniune și sunt la curent cu ceea ce se întâmplă”, adaugă episcopul într-un amplu mesaj audio transmis la solicitarea redacției noastre. Aflând de la Maica Teodorina, superioara surorilor Congregației Maicii Domnului, că la mănăstirea lor din Sighet au pus la dispoziție 50 de locuri pentru refugiați, episcopul a vorbit cu rectorul Seminarului din Cluj și nouă studenți teologi care, încă din 28 februarie, au mers la surorile de la Sighet ca să dea o mână de ajutor. ”E un flux continuu, zi și noapte sosește lume și pleacă lume.
În eparhia de Cluj-Gherla, mai spune episcopul Claudiu Pop, se simte ”foarte, foarte mult această comuniune cu frații și surorile din Ucraina. ”Am încercat să comunic cât mai repede cu preoții și credincioșii eparhiei care doresc să afle în mod concret cum pot ajuta”.
Cetatea Vaticanului - Adrian Dancă