Duminică, 11 aprilie 2021, este cea de-a doua duminică a timpului pascal, dedicată de Sf. Ioan Paul al II-lea îndurării divine. Papa Francisc celebrează Sf. Liturghie în biserica-sanctuar ”Santo Spirito in Sassia”, nu departe de Piața San Pietro. Pontiful a amintit că omul nu doar primește milostivire, dar că este chemat la rândul său să fie milostiv cu ceilalți pentru că acest fel poate experimenta Fericirea evanghelică: ”Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire”.
Pentru a doua oară, papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie a sărbătorii Îndurării Divine, care anul acesta cade duminică, 11 aprilie, în biserica ”Santo Spirito in Sassia” din Roma: a anunțat Sala de Presă a Sfântului Scaun într-o comunicare pentru jurnaliști.
Sf. Liturghie va fi celebrată în formă privată la ora 10.30, iar la terminarea acesteia, din aceeași biserică, papa va conduce recitarea antifonului marian pascal ”Regina Coeli”.
Sfânta Liturghie și rugăciunea ”Regina Coeli” de duminică, 11 aprilie a.c., vor fi transmise în legătură directă de Vatican Media și în streaming pe Vatican News, fiind însoțite de comentarii în italiană, franceză, engleză, germană, spaniolă, portugheză și arabă. Imaginile televizate ale momentului religios vor fi distribuite de Vatican Media instituțiilor de comunicare care vor prezenta cererea specifică astfel încât să ajungă la credincioșii din lumea întreagă.
La audiența generală de miercurea trecută, papa Francisc a făcut referință la această sărbătoare în salutul adresat polonezilor. ”Dragi frați și surori”, a spus pontiful, ”duminică vom celebra sărbătoarea Milostivirii Divine. Înființând această sărbătoare, Sfântul Ioan Paul al II-lea ne-a amintit că «liturgia acestei duminici pare să traseze calea milostivirii care, în timp ce reconstruiește legătura fiecăruia cu Dumnezeu, trezește totodată între oameni noi raporturi de solidaritate fraternă. Cristos ne-a învățat că omul nu doar că primește și experimentează milostivirea lui Dumnezeu, dar este chemat în același timp să folosească milostivire față de ceilalți: Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire (Matei 5,7)». Să ne adresăm încrezători lui Cristos cel milostiv”, a încheiat papa Francisc salutul său, ”și să cerem harul iertării și al iubirii lucrătoare față de aproapele”.