Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Există roade pe calea unităţii, chiar dacă uneori nu se văd

 
Există roade pe calea unităţii, chiar dacă uneori nu se văd
  • 19 Ian 2021
  • 2148

În ziua deschiderii Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, monseniorul Marco Gnavi, directorul Biroului de Ecumenism al Diecezei de Roma, a subliniat că fiecare credincios este chemat să se reculeagă în rugăciune, rămânând înrădăcinat în iubirea gratuită a lui Cristos, amintindu-i pe cei care – pentru a căuta răspuns la întrebarea privind unitatea – au plătit cu propria viaţă. Şi nu erau doar catolici, ci şi de alte confesiuni.

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor a început luni, 18 ianuarie şi se va încheia pe 25 ianuarie, tema din acest an fiind: "Rămâneţi în iubirea mea şi veţi aduce rod mult" (cf. In 15,5-9).
Textele pentru actuala ediţie a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor au fost scrise de călugăriţe din Elveţia, membre ale Comunităţii ecumenice din Grandchamp, înfiinţată în anii '30. Alcătuită din călugăriţe provenind din diferite ţări şi tradiţii religioase, Comunitatea din Grandchamp este o expresie concretă şi vizibilă a comuniunii, alimentată de rugăciune şi linişte, împărtăşite şi numeroşilor pelerini care merg la Grandchamp în căutarea propriei vindecări spirituale.

Într-un interviu pentru Vatican News, mons. Gnavi a explicat că atitudinea sugerată de tema pentru Săptămâna de Rugăciune din acest an este rugăciunea, rămânând în iubirea lui Cristos, oferită nouă în mod gratuit, o iubire care speră dincolo de moarte, care speră imposibilul. "Împreună cu Domnul, în căutarea unităţii, totul este posibil. Creştinii sunt chemaţi să comunice speranţa" – a spus mons. Gnavi.

Întrebat despre spiritul cu care se va desfăşura Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor în actualul context al pandemiei, mons. Gnavi a spus că din partea reprezentanţilor ortodocşi, evanghelici, catolici şi anglicani există o dorinţă puternică de a implica în acest moment de reflecţie şi rugăciune un număr cât mai mare de credincioşi. Prelatul a amintit reflecţia papei Francisc care a spus că din această criză putem alege să ieşim mai buni, altfel riscăm să găsim o situaţie mai rea decât în trecut.

Referindu-se la roadele angajării ecumenice din ultimii ani, directorul Biroului de Ecumenism al Diecezei de Roma, a spus că "unele roade sunt invizibile, dar nu mai puţin reale, precum dorinţa, din ce în ce mai puternică, de a face faţă provocărilor istoriei împreună". "Există multă stimă, există şi nostalgia după unitate, datorată reflecţiilor suscitate de ediţiile anterioare ale Săptămânii pentru Unitatea Creştinilor care ne-au determinat să luăm în considerare multe situaţii care au fost deseori încărcate cu noi provocări. În plus, s-au desfăşurat acţiuni ecumenice de solidaritate destinate în special migranţilor şi persoanelor nevoiaşe" – a mai spus prelatul.

 



Sursa:vaticannews.va/ro