Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul George Pell este nevinovat: Înalta Curte de Justiție din Australia

 
Cardinalul George Pell este nevinovat: Înalta Curte de Justiție din Australia
  • 07 Apr 2020
  • 2203

Completul de șapte judecători ai Înaltei Curți de Justiție din Australia a răsturnat sentința Curții de Apel, care îl condamnase pe cardinalul George Pell la șase ani de detenție pentru abuzuri asupra minorilor, pentru că există o posibilitate rezonabilă ca faptul să nu se fi întâmplat. Prelatul și-a afirmat nevinovăția încă de la primele acuzații: acum este un om liber.

Înalta Curte australiană l-a achitat pe cardinalul George Pell, care ispășea o condamnare la 6 ani de închisoare pentru presupuse abuzuri asupra minorilor. Sentința Înaltei Curți răstoarnă astfel decizia Curții de Apel, emisă în august 2019, care confirma hotărârea Tribunalului din Melbourne din decembrie 2018. Prelatul catolic, în vârstă de 78 de ani, s-a declarat întotdeauna nevinovat. Acum este un om liber și a părăsit închisoarea din Barwon, mergând la casa unui institut religios de lângă Melbourne.

Verdict celor șapte judecători ai celei mai înalte instanțe de judecată din Australia a fost luat în unanimitate, întemeind decizia pe faptul că există o posibilitate rezonabilă ca fapta să nu se fi întâmplat și, prin urmare, există o posibilitate semnificativă să fie condamnată o persoană nevinovată.

Cardinalul Pell, după sentința Înaltei Curți, a reiterat că ”a susținut constant” propria nevinovăție și că nedreptatea pe care a primit-o înainte a fost acum îndepărtată. Adresându-se persoanei care l-a acuzat pentru o faptă care s-ar fi întâmplat în anii ’90, când persoana respectivă era ministrant la catedrala din Melbourne, prelatul a spus că nu are niciun resentiment. În același timp, cardinalul și-a exprimat dorința ca achitarea sa să nu adauge altă suferință. Temelia vindecării pe termen lung, a mai spus prelatul, este întotdeauna adevărul, cel care constituie și unica bază a justiției, pentru că, în fond, justiție înseamnă adevărul pentru toți.

Într-o scurtă declarație, prelatul a mulțumit, de asemenea, avocaților care l-au apărat, precum și celor care s-au rugat pentru el și l-au ajutat, arătându-și sprijinul lor în această perioadă grea.

La rândul său, arhiepiscopul Mark Coleridge, președintele Conferinței Episcopale Australiene, a recunoscut că sentința Înaltei Curți va fi primită cu satisfacție de cei care cred în nevinovăția cardinalului Pell, în timp ce pentru alții va avea un efect devastator. Arhiepiscopul a reafirmat angajarea fermă a Bisericii de a garanta siguranța minorilor și de a răspunde cu eficacitate la așteptările celor care sunt victime ale abuzurilor.

De-a lungul procesului, Sfântul Scaun a urmărit cu atenție și a luat act de hotărârile judecătorilor australieni, exprimându-și cel mai înalt respect față de autoritățile judecătorești de orice grad, dar fiind mereu în așteptarea eventualelor evoluții ale demersului. Amintind în diferite declarații că prelatul a susținut întotdeauna nevinovăția sa și dreptul său de a se apăra până la ultimul grad de justiție, Sfântul Scaun a confirmat de fiecare dată apropierea față de victimele abuzurilor sexuale și efortul, depus prin autoritățile bisericești competente, de a-i trage la răspundere pe membrii clerului care ar fi comis astfel de crime.



Sursa:www.vaticannews.va