Eseuri și istorisiri
„Omul etern” a văzut prima dată lumina tiparului în 1925. În mare măsură, G. K. Chesterton a scris această carte pentru a combate teoriile susținute de H. G. Wells în lucrarea sa „The Outline of History”, conform cărora omul se trage din animale, iar Isus a fost un simplu om.
Dar „Omul etern” este mai mult decât un volum apologetic. Bazându-se pe o perspectivă istorică mai degrabă decât pe una teologică, G. K. Chesterton încearcă să reconstituie călătoria spirituală a întregii omeniri, cu accent pe civilizația vestică. Autorul formulează astfel răspunsuri complexe și rafinate la principalele obiecții ridicate împotriva creștinismului. Mai mult decât atât, face un inventar savuros al tuturor bizareriilor generate de cei care susțin că Hristos și religia lui au același statut cu al altor mituri și religii. Scriitorul de origine irlandeză C. S. Lewis, renumit pentru romanele sale de ficțiune și scrierile despre literatura medievală, spunea că „Omul etern” ocupă poziția celui mai bun apărător al creștinătății.
Colecția IN NUCE reunește fragmente „veşnic verzi” din cultura omenirii, împletind discursuri din artă, literatură, științe sociale și religie. Dincolo de renumele autorilor și de valoarea titlurilor pentru fiecare domeniu în parte, acestea sunt pilde ale înțelepciunii universale din toate vremurile.
Mai multe, AICI.
De Consiliul Pontifical Pentru Promovarea Noii Evanghelizări
Vizualizare recenzie