Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Noaptea nunții este punctul de plecare spre o nouă realitate

 
Noaptea nunții este punctul de plecare spre o nouă realitate
  • 23 Mai 2018
  • 2807

Dacă ne gândim și la alte elemente care fac parte din acest eveniment important, precum petrecerea cu prietenii dinaintea nunții sau masa de prânz de a doua zi, acestea par a fi singurele despre care toți vorbesc.

Majoritatea trec peste noaptea nunții ca și când aceasta nu ar avea loc.

Mulți susțin faptul că prima noapte nu a avut nimic special în sine. Poate că vorbesc din perspectiva cuplurilor care au avut o viață dezordonată dinpunct de vedere al castității până la acest moment atât de important și că tot ceea ce mai au nevoie sunt doar sfaturi logistice. Faptul că petrec încă o noapte împreună nu merită nicio atenție specială.

Anumiți autori care vin în sprijinul tinerilor căsătoriți în ceea ce privește acest eveniment, consideră că singurul lucru important este acela de a oferi o petrecere reușită invitaților, descoperirea reciprocă din noaptea nunții a soților fiind un lucru care poate fi trecut cu vederea.

Ce s-ar întâmplă dacă ritualul evreiesc Yichund ar fi implementat de toți? Acesta constă în faptul că imediat după ceremonie, tinerii căsătoriți merg într-o cameră special pregătită în care își rezervă un timp exclusiv pentru ei. Este cu siguranță un moment important tocmai în vederea conștientizării promisiuni făcute. 

Indiferent ce viață au avut cei doi soți până atunci, noaptea nunții continuă să fie importantă și asta pentru că nu conține doar o împlinire a unei promisiuni sexuale ci marchează un punct de cotitură în viață. Ea nu este un scop în sine, ci un început.

Important este ca în acel moment cuplul să învețe să descopere viață împreună.

Este regretabil faptul că cei care locuiesc împreună înainte de căsătorie au avut relații intime și nu mai consideră darul fecioriei că fiind ceva valoros.

În unele cazuri, cuplurile sunt atât de stresate cu pregătirea căsătoriei, încât intră în “luna de miere” înainte de celebrarea acesteia.

În unul din articolele sale, L’Huffington Post explică acest eveniment: În definitiv, ce este luna de miere? Este doar un timp petrecut departe de rutina de zi cu zi. Călătoria spre un orizont necunoscut, mâncare gustoasă și distracții alaturi de turiști necunoscuți. Pe scurt, doar o vacanță care coincide cu evenimentul căsătoriei.

Având la bază această explicație, ce sărbătorim atunci? Dacă viață este doar o rutină de zi cu zi de care fugim, ce sens poate să mai aibă ceremonia căsătoriei?

Lăsând deoparte ceea ce media profana propovăduiește trebuie subliniat faptul că tinerele cupluri fericite sunt cele care au învățat și învață să fie fericite împreună peste tot, în orice moment. Din acest motiv, prima unire intimă dintre soți este extrem de importantă. Momentul necesită o atenție deosebită.

Noaptea nunții este punctul de plecare spre o nouă realitate experimentând capacitatea fiecăruia dintre parteneri de a se dărui și de a dialoga, de a se respecta și susține reciproc.

 

Traducere: Orian Remus Anghel



Sursa:it.aleteia.org