Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un sfat simplu pentru reducerea dependenței de telefonul mobil

 
Un sfat simplu pentru reducerea dependenței de telefonul mobil
  • 09 Apr 2018
  • 3408

Efectuarea acestei mici schimbări te poate ajuta să îţi controlezi nevoia de a-ți verifica constant telefonul.

Îți verifici telefonul la fiecare trei minute fără nici un motiv? Simți nevoia să îl ai mereu la îndemână? Ți se întâmplă sa îl folosești în momente nepotrivite? Dacă ai răspuns afirmativ  la oricare dintre aceste întrebări, este cazul să te întrebi dacă nu cumva ești dependent/ă de telefonul tău. 

Dispozitivele tehnologice nu sunt rele în sine; totul depinde de modul în care le foloseșți. Deci, dacă observi că ești prea ațașat/ă de telefon, specialiștii recomandă să iei măsuri pentru a schimba acest lucru. Nu este vorba de a renunța cu totul la telefon, ci mai degrabă despre a urma anumite sfaturi care te pot ajuta să te detașzei de el.

În New York Times, jurnalista Nellie Bowels propune o soluție interesantă, și anume: schimbarea telefonului în gri. Se pare că, conform specialistului în etica tehnologiei consultat de Bowles, Tristan Harris, un ecran gri este mai puțin stimulant decât unul care arată culorile vii cu care suntem obișnuiți. Bowles a aplicat această măsură pentru câteva zile și a spus că a fost surprinsă de reducerea nevoii ei de a-și verifica telefonul.

Neuroștiința a studiat influența culorii asupra comportamentului nostru și a confirmat ipoteza conform căreia culorile strălucitoare ne atrag și ne provoacă plăcere. Companii precum Instagram și Google au pus în practică aceste cunoştinţe, reușind să proiecteze icon-uri și imagini pline de culori strălucitoare care ne atrag. Iată cum am ajuns sa fim "seduși" de ecranele noastre.

Pentru că această seducție, care afectează copii și adulții de-o potriva, este deja o problemă a secolul 21, în fiecare zi apar tot mai multe inițiative menite să ne ajute să limităm utilizarea tehnologiei și să ne eliberăm de dependență.

Sugestia lui Bowles este foarte simplă și nu pierdem nimic încercând-o. Eu tocmai am testat-o. Am schimbat scala de culoare pe telefonul meu la gri. Vă pot asigura că, în timp ce scriu acest articol, nu m-am atins de telefon, deși asta ar putea avea legătură cu perioada de timp în care am fost conectată la un alt ecran –cel al calculatorului meu. 

Traducere: Iulia Molnar



Sursa:it.aleteia.org