Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Semănați concordie, alinare și speranță! Papa se roagă pentru creștinii persecutați

 
Semănați concordie, alinare și speranță! Papa se roagă pentru creștinii persecutați
  • 27 Ian 2017
  • 3744

Sfântul Părinte s-a întâlnit vineri, 27 ianuarie a.c., în Sala Clementină din Vatican, cu membrii Comisiei mixte internaționale pentru dialog teologic dintre Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe Orientale.

Ajunsă la cea de-a 14-a ediție, lucrările reuniunii din acest an au fost dedicate unor aspecte istorice, teologice și ecleziologice privind Preasfânta Euharistie "izvor și culme a întregii vieți creștine" care exprimă și realizează în mod mirabil unitatea poporului. (Conciliul ecumenic Vatican II, Constituția Lumen gentium, 11).

Adresându-se participanților care provin din țări aflate sub amenințarea grupărilor extremiste fundamentaliste, Sfântul Părinte și-a exprimat apropierea față de suferința cu care se confruntă comunitățile creștine:
Papa Francisc: «Mulți dintre voi aparțin unor Biserici care asistă zilnic la agravarea violenței și la acte teribile săvârșite de extremismul fundamentalist. Suntem conștienți că situații caracterizate de o atât de tragică suferință se înrădăcinează mai ușor în contexte de sărăcie, injustiție și excluziune socială, fiind cauzate și de instabilitatea generată de interese părtinitoare, deseori externe, și de conflicte precedente, care au produs condiții de viață jalnice, deșerturi culturale și spirituale în care este ușor să se manipuleze și să se instige la ură. În fiecare zi, Bisericile voastre sunt aproape de suferință, fiind chemate să semene concordie și să reconstruiască, cu răbdare, speranța, aducând alinare prin pacea care vine de la Domnul și pe care trebuie să o oferim lumii rănite și sfâșiate.»

Invocând de la Domnul, în rugăciune, încheierea conflictelor armate și mângâierea divină pentru populațiile atât de greu încercate, în special pentru copii, vârstnici și bolnavi, pontiful și-a exprimat apropierea îndeosebi față de episcopi, preoți, persoane consacrate și credincioși, "victime de răpiri pline de cruzime" și față de toți cei care au fost luați prizonieri sau au fost reduși în stare de sclavie.
Papa Francisc: «Mijlocirea și exemplul numeroșilor martiri și sfinți, care au dat o curajoasă mărturie despre Cristos, să fie un sprijin puternic pentru comunitățile creștine», a spus Sfântul Părinte, evidențiind cum "martirii și sfinții din toate tradițiile ecleziastice sunt deja una în Cristos (cf In 17,22)"

«Viața lor oferită în dar ne cheamă la comuniune și la un mers mai sprinten pe calea spre deplina unitate. După cum în Biserica primară sângele martirilor a fost sămânța unor noi creștini, tot astfel sângele a numeroși martiri să fie sămânță de unitate între credincioși, semn și instrument al unui viitor în comuniune și pace», a spus Sfântul Părinte întâlnindu-se vineri, în Sala Clementină, cu membrii Comisiei mixte internaționale pentru dialog teologic dintre Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe Orientale.

RV/AM



Sursa:ro.radiovaticana.va