Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Continuă să fie foarte mare tensiunea în Orientul Mijlociu: peste 170 de morţi

 
Continuă să fie foarte mare tensiunea în Orientul Mijlociu: peste 170 de morţi
  • 15 Iul 2014
  • 3581
Continuă să fie foarte mare tensiunea în Orientul Mijlociu după o săptămână de la începerea operaţiunilor militare care s-au soldat cu peste 170 de morţi, din care mai bine de 30 de copii, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Deocamdată nu se înregistrează niciun pas înapoi: Israelul continuă raidurile asupra Fâşiei Gaza de unde sunt lansate rachete în celălalt sens. Diplomaţia internaţională insistă în direcţia găsirii unui canal de mediere. Actorii cu rol cheie în procesul de mediere ar putea fi reprezentaţi de Egipt şi Qatar pentru partea izraeliană şi de Statele Unite pentru Israel. Deocamdată se aşteaptă rezultatele reuniunii de urgenţă convocată de Liga Arabă la Cairo, în prezenţa secretarului de Stat Kerry, al SUA. Nu lipseşte nici contribuţia Uniunii Europene care lucrează la un plan de încetare a focului.

Lunga dispută politică dintre cele două părţi nu poate fi rezolvată prin acţiuni militare, a subliniat într-o notă Organizaţia Naţiunilor Unite. Şi, în timp ce diplomaţia internaţională lucrează la faţa locului în vederea unui armistiţiu, Papa Francisc a lansat duminică încă un apel la pace în Orientul Mijlociu şi o intensă rugăciune, Pontiful cerându-ne tuturor să continuăm „să ne rugăm cu insistenţă pentru pace în Ţara Sfântă”. „Am încă în minte amintirea vie a întâlnirii din 8 iunie, cu Patriarhul Bartolomeu şi cu preşedinţii Peres şi Abbas”, a spus subliniind: „Am invocat darul păcii şi am ascultat îndemnul la întreruperea spiralei urii şi violenţei. Cineva s-ar putea gândi că o astfel de întâlnire a fost zadarnică. Însă nu-i adevărat, pentru că rugăciunea ne ajută să nu ne lăsăm învinşi de rău şi nici să ne resemnăm încât violenţa şi ura să domine asupra dialogului şi a reconcilierii”.

În legătură cu apelul Pontifului, episcopul latin auxiliar de Ierusalim mons. William Shomali, a spus:

"Sunt cuvinte juste, ce continuă mesajul de pace lansat în cursul vizitei apostolice în Ţara Sfântă, dar şi la rugăciunea din Grădinile Vaticane. În discursul rostit cu acea ocazie – cu adevărat istorică, ce rămâne valabilă mereu – a spus că pentru a construi pacea este necesar un efort mai mare decât pentru ducerea războiului şi că rugăciunea reuşeşte acolo unde eforturile omeneşti se dovedesc a fi inutile. Papa rămâne încrezător că Dumnezeu poate transforma inimile, fiind mai ales o chestiune de bunăvoinţă, iar Dumnezeu are puterea de a face ca inimile să fie locuite de bună-voinţă. (…)

Rugăciunea rămâne întotdeauna valabilă. Cei care cred ştiu că o rugăciune făcută cu credinţă are o putere şi o forţă cu totul deosebită, mai ales când este făcută de cei care sunt în relaţii de duşmănie. Sunt sigur că rugăciunea făcută de Abbas şi de Peres a fost sinceră, căci îşi doreau să iasă din acest coşmar, iar dacă rezultatele nu apar imediat nu înseamnă că nu vor apărea. (…)

Acest conflict durează de 80 de ani, de aceea un an mai mult sau un an mai puţin într-o lungă istorie nu are semnificaţia unei întârzieri. Măslinul pe care l-au plantat atunci împreună în Grădinile Vaticane nu va aduce roade decât peste cinci ani, iar aceasta este imaginea rugăciunii: poate da roade mai târziu, nu din cauza unei slăbiciuni a Domnului ci din cauza relei voinţe omeneşti."



Sursa:ro.radiovaticana.va