Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: Predica PS Claudiu la duminica a 12-a după Rusalii

 
VIDEO: Predica PS Claudiu la duminica a 12-a după Rusalii
  • 28 Aug 2023
  • 1014

În Duminica „Tânărului bogat”, 27 august 2023, în prezența Preasfinției Sale Claudiu, trecutul și prezentul s-au întâlnit pentru credincioșii Parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, Feldru (Bistrița-Năsăud).

Preasfinția Sa și-a exprimat, la predică, bucuria de a se afla pe aceste meleaguri „unde simțim frumusețea creației lui Dumnezeu”, „un loc binecuvântat de oameni credincioși: preoți, persoane consacrate, atâția credincioși care ne arată că sunt cu adevărat locuri în care Bunul Dumnezeu Își face cu adevărat simțită prezența. Sunt locuri udate de sudoarea celor care au sădit înaintea noastră”.

A amintit ceea ce Isus a spus ucenicilor: „Nu voi ați sădit, voi intrați în munca altora”, iar „noi suntem o parte a construcției pe care Dumnezeu o face în această lume, suntem o cărămidă în plus, poate o piatră de temelie, dar facem parte dintr-o construcție care a început cu mult înaintea noastră și asta ne ajută să fim umili”. 

Privind la această comunitate a cărei biserică împlinește 30 de ani, „de fapt o comunitate mult mai bogată în timp și în daruri decât atât”, a privit la ceea ce a fost mai înainte de acești 30 de ani, munca și jertfa din perioada persecuției - a amintit nume ale unora dintre preoții care au activat atunci, precum „acest minunat preot Sârbu Eugen (Tăicuțu), care venea în mod clandestin, pr. Liviu Oțoiu, pr. Virgil Florian”, dar, a adăugat, „câtă rugăciune ascunsă, cât sacrificiu a fost din partea atâtor credincioși, călugări, călugărițe, preoți, episcopi, pentru acest loc binecuvântat, pentru ca noi să fim astăzi aici.” 

A repetat: „Trebuie să ne aducem aminte în primul rând că suntem rodul rugăciunilor predecesorilor noștri, a părinților, bunicilor noștri și că tot ce avem este un dar în viața noastră și este ceea ce ne face umili. Ne împlinim misiunea cu drag, cu bucurie, dar știm că nu suntem primii și nu vom fi nici ultimii, dar mulțumim lui Dumnezeu pentru ceea ce putem face”. Ierarhul mai spus: „Trebuie să ne aducem aminte că suntem aici pentru a-L preamări pe Isus și aceste plaiuri minunate ne readuc aminte de momentele în care Isus îi întâlnește pe ucenici, pe credincioși, pe dealuri, pe câmpii și nu putem să nu ne aducem aminte ceea ce credința noastră ne învață, că același Isus este prezent și astăzi, că noi pentru El suntem aici, pentru a-L întâlni pe El și pentru a simți ajutorul lui Dumnezeu în ceea ce facem, pentru a simți că ceea ce facem se răsfrânge în viața veșnică.”

Preasfinția Sa Claudiu a amintit hramul parohiei, „Adormirea Maicii Domnului”, sărbătoare care „ne ajută să înțelegem că viața noastră nu se sfârșește pe acest pământ”, că, „noi suntem făcuți pentru viața veșnică”. De aceea, Ierarhul a invitat la rugăciune, mai ales la rugăciunile principale ale Bisericii, prin care „să ne pregătim, cu bucurie în suflete”, la clipa trecerii din această viață în viața veșnică. 

S-a oprit în continuare la mesajul evanghelic al duminicii, cel despre „tânărul bogat” (Mt 19, 16-26), arătând „ce înseamnă bogăție”: „nu o chestiune de cantitate, ci de calitate”, pentru că, „Evanghelia, Biserica, Mântuitorul ne spune că devine bogăție tot ceea ce ne împiedică să-L urmăm pe Cristos. În cazul tânărului, Isus vede că ceea ce el are, este o piedică înspre Împărăție și vedem rezultatul: Isus îi spune să-l urmeze și tânărul se îndepărtează întristat. 

Tristețea este întotdeauna semn că ne îndepărtăm de Dumnezeu. Bucuria, în schimb, este semnul prezenței lui Dumnezeu”.



Sursa:eparhiaclujgherla.ro