Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Forța vieții consacrate: împărtășirea vieții fraterne, a rugăciunii și a slujirii aproapelui

 
Forța vieții consacrate: împărtășirea vieții fraterne, a rugăciunii și a slujirii aproapelui
  • 19 Apr 2023
  • 786

"În viața comunitară, întruchipați darul iubirii fraterne, care stă la baza ființei noastre creștine, și amintiți-vă că nu suntem chemați să stăm singuri, ci să mergem împreună, ajutându-ne unii pe alții în spiritul credinței și al iubirii de Dumnezeu. Aceasta este forța vieții consacrate: împărtășirea vieții fraterne, a rugăciunii și a slujirii aproapelui."

Astfel se evidențiază în discursul papei Francisc înmânat delegației Comunității Fericirilor, primită în audiență luni, 17 aprilie, în Sala Papilor din Palatul Apostolic.

Audiența a fost acordată în contextul împlinirii a 50 de ani de la fondarea acestei comunități a cărei carismă a luat naștere din impulsul Reînnoirii Carismatice Catolice.

În discurs se amintește că apostolatul pe care îl desfășoară Comunitatea Fericirilor este vast și variat, amintind că Sfânta Liturghie celebrată în comunitățile lor atrage multe persoane, iar momentele de reculegere, fie că sunt personale sau în grup, le permit să împărtășească experiența personală cu alții. De asemenea, se amintește de prezența membrilor comunității în unele sanctuare din Franța, Ungaria, Italia și  Coasta de Fildeș slujirea preoților în parohii fiind, de asemenea, o ocazie importantă de mărturie.

În discurs sunt amintite și proiectele umanitare desfășurate de Comunitatea Fericirilor în țări în curs de dezvoltare, precum găzduirea minorilor aflați în dificultate, ajutorarea copiilor subnutriți sau cu dizabilități, ajutorarea familiilor defavorizate și a mamelor singure, distribuirea de pachete alimentare și acordarea asistenței medicale. De asemenea, membrii comunității au gestionat un spital, o clinică, un centru oftalmologic și un cabinet stomatologic în aceste contexte afectate de sărăcie.

"Dragi frați și surori, toate acestea sunt un motiv de aducere de mulțumire lui Dumnezeu. Mai ales angajamentul vostru în slujba celor mai fragili și marginalizați într-o societate poluată de cultura risipei. Este bine de știut că, în majoritatea comunităților din Occident, ați organizat centre de ascultare pentru cei aflați în dificultate și că acest serviciu este extins și în închisori. Este important ca cei care suferă și care se simt singuri să poată găsi locuri în care să fie primiți și ascultați, iar dumneavoastră vă oferiți contribuția cu generozitate" – se mai spune în discursul papei Francisc înmânat delegației Comunității Fericirilor, primită în audiență luni, 17 aprilie.

În încheiere, pontiful i-a îndemnat pe membrii Comunității Fericirilor să persevereze în misiunea lor cu zel și fără teamă, să dea mărturie despre credință cu bucurie și speranță și să rămână mereu deschiși și docili la călăuzirea Spiritului Sfânt, protagonistul vieții Bisericii și al evanghelizării.



Sursa:vaticannews.va.ro