Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Înspre o lume mai bună” alături de imigranţi şi refugiaţi

 
„Înspre o lume mai bună” alături de imigranţi şi refugiaţi
  • 18 Ian 2014
  • 9002
Acum 100 de ani, în 1914, imediat după începerea Primului Război Mondial, Benedict al XV-lea a instituit Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului, gândindu-se la persoanele care vor fi nevoite să-şi părăsească casele, la familiile expulzate de conflictul care începuse. Astăzi, există 23 de conflicte armate care generează milioane de refugiaţi. În mesajul intitulat „Migranţi şi refugiaţi: spre o lume mai bună”, scris de Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Migrantului şi a Refugiatului din 2014, care se celebrează pe 19 ianuarie, Sfântul Părinte a spus că trebuie să trecem de la o cultură a rebutului la o cultură a întâlnirii şi a primirii.

Directorul fundaţiei „Migrantes” din cadrul Conferinţei Episcopale din Italia, Mons. Giancarlo Perego, vorbind despre cum pot fi însoţiţi imigranţii şi refugiaţii „înspre o lume mai bună”, a spus:

„Însuşi Papa ne învață în mesajul său cum putem face acest lucru. În primul rând, printr-o cultură diferită, trecând de la cultura debarasării la cultura întâlnirii. Acest lucru înseamnă şi schimbarea limbajului nostru, deoarece de multe ori imigrarea vine asociată cuvintelor «frică», «neîncredere», «discriminare». De aceea trebuie să înlocuim aceste cuvinte cu «primire»,«ospitalitate», tutelând demnitatea persoanelor şi investind substanţial - pe de-o parte - în structuri şi experienţe de primire în comunităţile noastre creştine, iar de altă parte fiind din ce în ce mai atenţi la cooperarea internaţională, recuperând tema dezvoltării integrale a persoanei care, de la enciclica Populorum Progressio încoace, se află mereu în centrul magisteriului social al Bisericii Catolice”.



Sursa:ro.radiovaticana.va