Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Dumnezeu este mereu prezent în cele omenești

 
Dumnezeu este mereu prezent în cele omenești
  • 15 Mar 2019
  • 2265

S-a încheiat vineri, 15 martie 2019, perioada de exerciții spirituale pentru papa Francisc și Curia Romană. Meditațiile au avut ca temă ”«Cetatea cu dorințe arzătoare». Priviri și gesturi pascale în viața lumii”. Pontiful a revenit în jurul orei 12.00 în Cetatea Vaticanului.

”M-a impresionat munca pe care ai depus-o pentru a ne face să intrăm în uman, cum a făcut Cuvântul, și să înțelegem că Dumnezeu este mereu prezent în cele omenești”: a spus papa Francisc la încheierea exercițiilor spirituale, vineri, 15 martie 2019, după ultima meditație a zilei prezentată de predicatorul exercițiilor din acest an, abatele benedictin italian Bernardo Francesco Maria Gianni.

Perioada anuală de exerciții spirituale pentru papa și reprezentanții Curiei Romani a început duminică, 10 martie a.c., și s-a desfășurat la Casa ”Divinul Învățător” din Ariccia, în afara Romei. Pentru meditațiile din acest an, papa Francisc l-a invitat pe abatele Bernardo F.M. Gianni, care și-a ale ca temă generală ”«Cetatea cu dorințe arzătoare». Priviri și gesturi pascale în viața lumii”.

După ultima meditație de vineri, prezentată la ora 10.00, papa Francisc, înainte de a se întoarce în Cetatea Vaticanului, a mulțumit predicatorului pentru reflecțiile împărtășite participanților la această perioadă de reculegere.

Papa Francisc: «Vreau să-ți mulțumesc, frate Bernard, pentru ajutorul tău din aceste zile. M-a impresionat munca pe care ai depus-o pentru a ne face să intrăm în uman, cum a făcut Cuvântul, și să înțelegem că Dumnezeu se face mereu prezent în cele omenești. A făcut-o pentru prima dată și pe deplin la Întruparea Cuvântului, dar El este prezent și în urmele pe care le lasă în uman. În același fel ca la întruparea Cuvântului – indivisa et inconfusa – dar e acolo. Iar munca noastră constă, probabil, în a merge înainte. Îți mulțumesc mult pentru această muncă. Îți mulțumesc pentru că ne-ai vorbit de memorie, această dimensiune ”deuteronomică” pe care o uităm, pentru că ne-ai vorbit de speranță, de muncă, de răbdare, ca pentru a ne marca drumul pentru a avea memoria viitorului care ne conduce mereu înainte. Mulțumesc!»

Papa a spus mai departe că l-a făcut să râdă când predicatorul a spus că unii, citind temele meditațiilor, care făceau referință la orașul Florența și la poeții săi, poate n-au înțeles bine ce au făcut cei din Curia Romană, gândindu-se că în loc să caute un predicator, au găsit un ghid turistic ca să facă turul Florenței și al poeților săi. ”La prima meditație am fost un pic derutat”, a recunoscut pontiful, ”dar apoi am înțeles mesajul. Mulțumesc!”.

Papa Francisc: «M-am gândit mult la un document al Conciliului [Vatican II], la Gaudium et spes. Poate că este documentul care a întâmpinat cele mai multe împotriviri, chiar și în timpul nostru. În anumite momente te-am văzut în acest fel: având curajul Părinților conciliari când semnau acel document. (...) Roagă-te pentru noi, care suntem cu toții păcătoși – cu toții – dar vrem să mergem mai departe slujindu-i Domnului. Mulțumesc mult și transmite salutări călugărilor din partea mea și din partea noastră! Mulțumesc!»



Sursa:vaticannews.va/ro