Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cuvintele „mamă” şi „tată”, cenzurate şi în Italia

 
Cuvintele „mamă” şi „tată”, cenzurate şi în Italia
  • 19 Sep 2013
  • 9341
La Bologna, în Italia, la propunerea funcţionarilor publici cuvintele „mamă” şi „tată” vor fi eliminate din formularele de înscriere pentru serviciile educative, noile formulare vorbind la general de „părinte solicitant” şi „celălalt părinte”. Intervievat despre situaţia din Italia, preşedintele Forumului Asociaţiilor Familiilor, prof. Francesco Belletti a declarat:

Domnule profesor, mulţi nu vor să creadă acest anunţ. Ce se întâmplă? De ce se doreşte ascunderea valorii maternităţii şi a paternităţii?

„Când puterile publice doresc să schimbe valoarea cuvintelor înseamnă că democraţia este în pericol. Când cuvintele «tată» şi «mamă» devin de neînţeles şi se doreşte substituirea lor cu «părinte A» şi «părinte B» trebuie să ne îngrijorăm. Acest lucru s-a întâmplat şi la Veneţia. Soluţia «părinte solicitant» şi «celălalt părinte» este mai puţin dramatică, însă rămâne un semn cultural grav. Are loc atacarea familiei, a identităţii persoanelor şi acest lucru trebuie să ne îngrijoreze”.

Unii au spus că în spatele acestei acţiuni administrative se află dorinţa de „a-i mulţumi” pe homosexuali, ţinând cont că organizaţii pro-homosexuali au sfătuit şi alte localităţi să urmeze exemplul de la Bologna. Dar aceasta este soluţia justă pentru a lupta împotriva discriminării homosexualilor?

„Toleranţa, primirea, respectul pentru persoanele homosexuale este o bătălie sacră a unei civilizaţii, dar acest obiectiv este unul aparent. De fapt aici se pune în discuţie ideea familiei naturale, ideea identităţii sexuale ca dat biologic, ca lucru fundamental pentru om. Experienţa tuturor societăţilor, în întreaga istorie, chiar şi din punct de vedere laic, este că omul se construieşte plecând tocmai de la diferenţa sexuală şi de la recunoaşterea bărbatului şi a femeii ca fiind diferiţi. Acest lucru a adus o contribuţie foarte mare în literatură, cultură, politică, drept. Astăzi ideologia genului, care este mai degrabă o bătălie a elitelor, macină la propriu fundamentele sociale”.

Aţi spus că este vorba de „bătălii ale elitelor”. Nu există nicio garanţie că aceasta este dorinţa populaţiei…

„Nu! Mai mult, eu cred că această măsură dăunează adevăratelor drepturi ale persoanelor homosexuale deoarece urmăreşte o recunoaştere formală prin mijloace greşite. Cred că este o motivaţie ideologică să spui că nu pot fi folosite cuvintele «tată» şi «mamă» care aparţin experienţei elementare a fiecăruia dintre noi”.




Sursa:ro.radiovaticana.va