Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Slujbă de pomenire a Arhiereului Ioan Inocenţiu Micu Klein, la Roma

 
FOTO: Slujbă de pomenire a Arhiereului Ioan Inocenţiu Micu Klein, la Roma
  • 06 Apr 2017
  • 4905

Aflați în pelerinaj la Roma, studenții teologi ai Seminarului Teologic Greco-Catolic din Blaj, însoțiți de formatorii lor și de Părintele Rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma, Pr. Gabriel Buboi, au celebrat o slujbă de pomenire a Arhiereului Ioan Inocențiu Micu-Klein. Slujba a fost celebrată azi, 6 aprilie, și a avut loc în biserica Sfintilor Serghie și Vah („Madonna del Pascolo”), în care marele ierarh a fost îngropat în luna septembrie a anului 1768 și unde osemintele sale au rămas până în 22 iunie 1997 când a fost exhumat și transferat la Biserica „Buneivestiri” a Colegiului Român Pio Romeno din Roma, urmând ca la 2 august 1997 să fie dus la Blaj și depus în altarul Catedralei Sfânta Treime, al cărei ctitor este.

(GALERIE FOTO)

Înainte de slujba parastasului, studentul teolog Alex Farc a evocat personalitatea episcopului Inocenţiu Micu Klein, figură de prim-plan în galeria spiritualităţii neamului, lăsând o moștenire infinit mai mare decât oraşul Blaj, al cărui întemeietor a fost. El este unul dintre deschizătorii drumului pentru afirmarea drepturilor naţiunii române din Transilvania şi pentru studiul în limba română; drepturi pentru care s-a luptat cu toată ființa sa, încât la un moment dat a căzut în dizgraţia Casei de Austria, fiind nevoit să ia calea exilului. La Roma a rămas în exil 24 de ani. Fiind silit să renunțe la scaunul episcopal în 1751, a murit la 23 septembrie 1768 și a fost îngropat în biserica vizitată astăzi de studenții teologi.
 

Foto: Liviu Ursu
Text: ACC