Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Celebrare Greco-Catolică în Bazilica Sfântului Petru

 
Celebrare Greco-Catolică în Bazilica Sfântului Petru
  • 28 Noi 2016
  • 3460

Bunule Învățător, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?

Sfânta Maică Biserică ne propune spre meditare în cea de-a 30-a duminică după Rusalii (a Tânărului bogat) o primă lectură din Scrisoarea Sfântului Apostol Pavel către Coloseni (3, 12-16) iar cea de-a doua, din Evanghelia după Sfântul Luca (18, 18-27).

În acest context, îmbrăcați ”cu milostivirile îndurării, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă-răbdare” (cf. Col. 3, 12), a venit din nou rândul membrilor Asociației ”Inocențiu Micu Klein” a credincioșilor greco-catolici români din Italia de a fi prezenți în Bazilica Sfântul Petru pentru celebrarea liturgică lunară care s-a ținut, asemenea ultimelor luni, în ”Cappella Ungherese”.

Înaintea oficiului liturgic, credincioșii prezenți s-au oprit pentru o rugăciune la mormântul Sfântului Apostol Petru, Corifeul Apostolilor.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Părintele Valentin Marcu, președintele asociației, cântecele fiind conduse de către studenții Daniel Cristea și Ioan-Ștefan Dumitraș, studenți ai Colegiului Pio Romeno din Roma.

În cuvântul de învățătură, părintele le-a atras atenția celor prezenți asupra invitației pe care Domnul nostru Isus Hristos a făcut-o tânărului din pericopa evanghelică ascultată, o invitație care râmâne valabilă și pentru noi toți. Destinul nostru, drumul nostru spre Împărăția cea Veșnică depinzând de felul în care răspundem chemării Sale: ”Vino și urmează-Mi!”.

Ținând cont și de perioada liturgică în care ne aflăm, părintele a vorbit și despre postul Nașterii Domnului. Acesta este un timp propice pentru a retrezi în inimile noastre dorința așteptării Celui ”ce este, Cel ce era și Cel ce vine” (cf. Apoc. 1,8). Fiul cel Ceresc a venit la Betleem în urmă cu mai bine de două milenii, vine în orice clipă în inima ce este dispusă să-L primescă și va veni la sfârșitul timpului pentru a judeca vii și morții. Din această cauză, credinciosul trebuie să fie mereu vigilent, însuflețit fiind de profunda speranță de a întâlni pe Domnul, după cum zice psalmistul: ”pentru numele Tău, Te-am așteptat Doamne; așteptat-a sufletul meu spre cuvântul Tău. Nădăjduit-a sufletul meu în Domnul, din straja dimineții până în noapte” (Ps. 129, 5-6), lăsându-ne conduși de Cea care l-a purtat în pântece pe Cuvântul Încarnat, Maria, Fecioara așteptării și Maica speranței.

După Binecuvântarea finală, părintele a mulțumit celor prezenți menționând că recunoștința primită în sărbătoarea Întrării în Templu a Maicii Domnului din partea Preafericirii Sale Lucian Mureșan, cardinal, Arhiepiscop și Mitropolit al Bisericii Greco-Catolice Române Unite cu Roma, se datorează și celor care au susținut cauzele Asociației ”Inocențiu Micu Klein” a credincioșilor greco-catolici români din Italia.

Să ne rugăm, așadar, ca acțiunile Asociației să fie spre ajutorarea tuturor semenilor și spre mai marea mărire a Dumnezeului cel Ceresc.

Diana Homoranu și Daniel Cristea

 



Sursa:assimklein.it