Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sub semnul speranţelor. Deschiderea noului an universitar la Blaj

 
Sub semnul speranţelor. Deschiderea noului an universitar la Blaj
  • 05 Oct 2016
  • 4189

Sub semnul speranţelor, al străduinţelor personale şi instituţionale, dar şi al încrederii în perspectivele pe care Dumnezeu le deschide atunci când omul începe un lucru cu bună intenţie şi credinţă, s-a desfăşurat deschiderea noului an universitar 2016-2017 la Facultatea de Teologie Greco-Catolică Departamentul Blaj din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, în data de 3octombrie a.c.

Festivitatea a început la orele 09,00 în Capela Seminarului Teologic cu celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de Preasfinţia Sa Claudiu Pop, Episcop al Curiei Arhiepiscopale din Blaj, prezent în numele Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureşan, care în cuvântul arhieresc a asigurat şcoala teologică de toată susținerea Bisericii, iar, plecând de la textul evanghelic citit (Luca 6, 24-30) a adresat o întrebare la care fiecare trebuie să răspundă în intimitatea sa: Care este vocaţia, chemarea, drumul, şansa, misiunea la care sunt chemat?

Rectorul al Seminarului Teologic, Pr. Florian Guţiu, a subliniat importanţa pe care o are Seminarul ca instituţie, oferind cadrul propice pentru formarea integrală a preoţilor Bisericii de mâine. Directorul Departamentului Blaj, Lect. univ. dr. pr. Anton Rus, a adus salutul Părintelui Decan al Facultăţii, Prof. univ. dr. pr. Cristian Barta – prezent la Rectoratul Universităţii din Cluj la inaugurarea anului academic, apoi a subliniat un aspect fundamental al instituţiei teologice blăjene: pe lângă studiul oarecum livresc teoretic al cunoştinţelor despre Dumnezeu, este importantă atitudinea de credinţă care trebuie să însoţească întotdeauna cunoaşterea, precum şi aplicarea practică, imediată, concretă, în viaţa de zi cu zi, a tot ceea ce se învaţă în aulele Facultăţii.

Student Adrian Popa