Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Cum reuşeşte o artistă să „ne păcălească” ochiul cu flori din pastă de zahăr

 
FOTO: Cum reuşeşte o artistă să „ne păcălească” ochiul cu flori din pastă de zahăr
  • 25 Noi 2015
  • 6871

De Bianca Sara

Cine vede florile realizate de Marinela Mureşan, o fostă profesoară din Beclean, de confesiune greco-catolică, este tentat să jure că în faţa ochilor are exemplare proaspăt culese din grădină sau de pe câmp. Artista transformă pasta de zahăr în adevărate opere de artă, care pot să reziste şi câţiva ani.

Marinela Mureşan are 54 de ani, este căsătorită şi are doi copii. Câteva decenii bune a fost profesoară de franceză şi italiană în oraşul Beclean, însă din anul 2007 se ocupă doar de traduceri.

În 2011, fosta profesoară şi-a descoperit marea pasiune, pe care o „perfecţionează” aproape zi de zi de atunci: florile din pastă de zahăr. A ajuns să prindă drag de flori şi modelaj după ce a urmărit mai multe tutoriale pe Youtube.

„Eu cred că sunt lucruri care stau acolo în noi. Era ceva ce nu se manifestase, pentru că eu am avut o îndemânare manuală, pe care în copilărie am şi antrenat-o. Modelaj nu am făcut când am fost mică. Acum glumesc şi spun că fac acum ce n-am făcut când eram mică”, povesteşte Marinela Mureşan.

Artista recunoaşte că primele flori realizate, trei trandafiri făcuţi din bomboane gumate, au fost un mic dezastru, de care însă la vreme respectivă era foarte mândră.

Cu ajutorul Youtube-ului, dar şi a reţelelor de socializare, Marinela Mureşan a reuşit să îşi perfecţioneze tehnicile. Aceasta a ajuns să facă flori atât de apropiate de exemplarele reale, încât nu îţi dai seama că în faţa ta ai reproduceri din pastă de zahăr.

Pasta de zahăr folosită de Marinela este făcută din zahăr pudră extrem de fină, albuş de ou şi o gumă specială. La acestea se pot adăuga arome şi coloranţi alimentari. În prima fază, Marinela şi-a folosit talentul şi exerciţiul pentru a orna torturi, însă momentan, florile realizate de ea sunt piese spectaculoase de decor.

Acestea pot să reziste în vază şi câţiva ani buni. Singurii duşmani ai florilor din zahăr sunt umezeala şi soarele, care le pot scurta durata de viaţă.

„Prea puţin lucrez pe comandă şi prea puţin lucrez pe bani. Am început să lucrez fără să am o atracţie financiară”, spune Marinela, care precizează că dacă ar fi să ceară un preţ real pentru florile pe care le face, ţinând cont de orele de muncă, i-ar speria pe cei interesaţi.

Pentru a le aduce cât mai aproape de realitate, Marinela redă inclusiv nervurile petalelor şi ale frunzelor, proces pentru care se foloseşte de matriţe. Nuanţele de culoare sunt şi ele respectate, artista folosindu-se de culori alimentare speciale sau pudră, cu care sunt „pictate” rând pe rând frunzele şi petalele florilor.

Apropierea de realitate este dată şi de faptul că artista nu se prea riscă să facă vreo floare fără să aibă exemplarul în faţă. Unele specii îi sunt atât de cunocute, încât le poate reproduce din memorie.

Printre florile pe care Marinela le-a reprodus din pastă de zahăr se numără trandafirii, de care s-a ferit o perioadă mare de timp. A făcut şi margarete, frezii, flori de câmp, crengi cu mure, lavandă şi liliac.

De altfel, performanţa Marinelei sunt 14 crengi de liliac în mărime naturală. Nu mai puţin de două săptămâni a muncit artista la acest proiect. La aceste rezultate spectaculoase, fosta profesoară spune că reuşeşte să ajungă datorită perfecţionismului şi a răbdării.

„E un fel de refugiu, e un soi de terapie, e o retragere în propria lume. În timpul în care eu modelez, mintea mea se eliberează. Apare un sentiment de relaxare. De câte ori văd câte o floricică nouă încerc să o fac. Soţul nu mai spune ţi-am adus flori, ci ţi-am adus modele. De multe ori fac florile pe care le aduce el, pentru că aşteaptă să vadă o replică din zahăr. Îmi aduce flori „grele”, care mă stimulează”, precizează Marinela Mureşan.

Artista obişnuieşte să lucreze noaptea, când se face linişte şi nu o mai deranjează nimeni.

Fosta profesoară a avut ocazia şi să participe la un workshop susţinut anul trecut în România de Robert Haynes, unul dintre primii trei cei mai buni modelatori de flori din zahăr din lume.

 

Cine vede florile realizate de Marinela Mureşan, o fostă profesoară din Beclean, este tentat să jure că în faţa ochilor are exemplare proaspăt culese din grădină sau de pe câmp. Artista transformă pasta de zahăr în adevărate opere de artă, care pot să reziste şi câţiva ani. Ştiri pe aceeaşi temă O căsuţă parcă desprinsă din poveştile cu spiriduşi fascinează străini... Marinela Mureşan are 54 de ani, este căsătorită şi are doi copii. Câteva decenii bune a fost profesoară de franceză şi italiană în oraşul Beclean, însă din anul 2007 se ocupă doar de traduceri. În 2011, fosta profesoară şi-a descoperit marea pasiune, pe care o „perfecţionează” aproape zi de zi de atunci: florile din pastă de zahăr. A ajuns să prindă drag de flori şi modelaj după ce a urmărit mai multe tutoriale pe Youtube. „Eu cred că sunt lucruri care stau acolo în noi. Era ceva ce nu se manifestase, pentru că eu am avut o îndemânare manuală, pe care în copilărie am şi antrenat-o. Modelaj nu am făcut când am fost mică. Acum glumesc şi spun că fac acum ce n-am făcut când eram mică”, povesteşte Marinela Mureşan. Artista recunoaşte că primele flori realizate, trei trandafiri făcuţi din bomboane gumate, au fost un mic dezastru, de care însă la vreme respectivă era foarte mândră. Cu ajutorul Youtube-ului, dar şi a reţelelor de socializare, Marinela Mureşan a reuşit să îşi perfecţioneze tehnicile. Aceasta a ajuns să facă flori atât de apropiate de exemplarele reale, încât nu îţi dai seama că în faţa ta ai reproduceri din pastă de zahăr. Pasta de zahăr folosită de Marinela este făcută din zahăr pudră extrem de fină, albuş de ou şi o gumă specială. La acestea se pot adăuga arome şi coloranţi alimentari. În prima fază, Marinela şi-a folosit talentul şi exerciţiul pentru a orna torturi, însă momentan, florile realizate de ea sunt piese spectaculoase de decor. Acestea pot să reziste în vază şi câţiva ani buni. Singurii duşmani ai florilor din zahăr sunt umezeala şi soarele, care le pot scurta durata de viaţă. „Prea puţin lucrez pe comandă şi prea puţin lucrez pe bani. Am început să lucrez fără să am o atracţie financiară”, spune Marinela, care precizează că dacă ar fi să ceară un preţ real pentru florile pe care le face, ţinând cont de orele de muncă, i-ar speria pe cei interesaţi. Pentru a le aduce cât mai aproape de realitate, Marinela redă inclusiv nervurile petalelor şi ale frunzelor, proces pentru care se foloseşte de matriţe. Nuanţele de culoare sunt şi ele respectate, artista folosindu-se de culori alimentare speciale sau pudră, cu care sunt „pictate” rând pe rând frunzele şi petalele florilor. Apropierea de realitate este dată şi de faptul că artista nu se prea riscă să facă vreo floare fără să aibă exemplarul în faţă. Unele specii îi sunt atât de cunocute, încât le poate reproduce din memorie. Printre florile pe care Marinela le-a reprodus din pastă de zahăr se numără trandafirii, de care s-a ferit o perioadă mare de timp. A făcut şi margarete, frezii, flori de câmp, crengi cu mure, lavandă şi liliac. De altfel, performanţa Marinelei sunt 14 crengi de liliac în mărime naturală. Nu mai puţin de două săptămâni a muncit artista la acest proiect. La aceste rezultate spectaculoase, fosta profesoară spune că reuşeşte să ajungă datorită perfecţionismului şi a răbdării. „E un fel de refugiu, e un soi de terapie, e o retragere în propria lume. În timpul în care eu modelez, mintea mea se eliberează. Apare un sentiment de relaxare. De câte ori văd câte o floricică nouă încerc să o fac. Soţul nu mai spune ţi-am adus flori, ci ţi-am adus modele. De multe ori fac florile pe care le aduce el, pentru că aşteaptă să vadă o replică din zahăr. Îmi aduce flori „grele”, care mă stimulează”, precizează Marinela Mureşan. Artista obişnuieşte să lucreze noaptea, când se face linişte şi nu o mai deranjează nimeni. Fosta profesoară a avut ocazia şi să participe la un workshop susţinut anul trecut în România de Robert Haynes, unul dintre primii trei cei mai buni modelatori de flori din zahăr din lume.

Citeste mai mult: adev.ro/ny4nlu
Cine vede florile realizate de Marinela Mureşan, o fostă profesoară din Beclean, este tentat să jure că în faţa ochilor are exemplare proaspăt culese din grădină sau de pe câmp. Artista transformă pasta de zahăr în adevărate opere de artă, care pot să reziste şi câţiva ani. Ştiri pe aceeaşi temă O căsuţă parcă desprinsă din poveştile cu spiriduşi fascinează străini... Marinela Mureşan are 54 de ani, este căsătorită şi are doi copii. Câteva decenii bune a fost profesoară de franceză şi italiană în oraşul Beclean, însă din anul 2007 se ocupă doar de traduceri. În 2011, fosta profesoară şi-a descoperit marea pasiune, pe care o „perfecţionează” aproape zi de zi de atunci: florile din pastă de zahăr. A ajuns să prindă drag de flori şi modelaj după ce a urmărit mai multe tutoriale pe Youtube. „Eu cred că sunt lucruri care stau acolo în noi. Era ceva ce nu se manifestase, pentru că eu am avut o îndemânare manuală, pe care în copilărie am şi antrenat-o. Modelaj nu am făcut când am fost mică. Acum glumesc şi spun că fac acum ce n-am făcut când eram mică”, povesteşte Marinela Mureşan. Artista recunoaşte că primele flori realizate, trei trandafiri făcuţi din bomboane gumate, au fost un mic dezastru, de care însă la vreme respectivă era foarte mândră. Cu ajutorul Youtube-ului, dar şi a reţelelor de socializare, Marinela Mureşan a reuşit să îşi perfecţioneze tehnicile. Aceasta a ajuns să facă flori atât de apropiate de exemplarele reale, încât nu îţi dai seama că în faţa ta ai reproduceri din pastă de zahăr. Pasta de zahăr folosită de Marinela este făcută din zahăr pudră extrem de fină, albuş de ou şi o gumă specială. La acestea se pot adăuga arome şi coloranţi alimentari. În prima fază, Marinela şi-a folosit talentul şi exerciţiul pentru a orna torturi, însă momentan, florile realizate de ea sunt piese spectaculoase de decor. Acestea pot să reziste în vază şi câţiva ani buni. Singurii duşmani ai florilor din zahăr sunt umezeala şi soarele, care le pot scurta durata de viaţă. „Prea puţin lucrez pe comandă şi prea puţin lucrez pe bani. Am început să lucrez fără să am o atracţie financiară”, spune Marinela, care precizează că dacă ar fi să ceară un preţ real pentru florile pe care le face, ţinând cont de orele de muncă, i-ar speria pe cei interesaţi. Pentru a le aduce cât mai aproape de realitate, Marinela redă inclusiv nervurile petalelor şi ale frunzelor, proces pentru care se foloseşte de matriţe. Nuanţele de culoare sunt şi ele respectate, artista folosindu-se de culori alimentare speciale sau pudră, cu care sunt „pictate” rând pe rând frunzele şi petalele florilor. Apropierea de realitate este dată şi de faptul că artista nu se prea riscă să facă vreo floare fără să aibă exemplarul în faţă. Unele specii îi sunt atât de cunocute, încât le poate reproduce din memorie. Printre florile pe care Marinela le-a reprodus din pastă de zahăr se numără trandafirii, de care s-a ferit o perioadă mare de timp. A făcut şi margarete, frezii, flori de câmp, crengi cu mure, lavandă şi liliac. De altfel, performanţa Marinelei sunt 14 crengi de liliac în mărime naturală. Nu mai puţin de două săptămâni a muncit artista la acest proiect. La aceste rezultate spectaculoase, fosta profesoară spune că reuşeşte să ajungă datorită perfecţionismului şi a răbdării. „E un fel de refugiu, e un soi de terapie, e o retragere în propria lume. În timpul în care eu modelez, mintea mea se eliberează. Apare un sentiment de relaxare. De câte ori văd câte o floricică nouă încerc să o fac. Soţul nu mai spune ţi-am adus flori, ci ţi-am adus modele. De multe ori fac florile pe care le aduce el, pentru că aşteaptă să vadă o replică din zahăr. Îmi aduce flori „grele”, care mă stimulează”, precizează Marinela Mureşan. Artista obişnuieşte să lucreze noaptea, când se face linişte şi nu o mai deranjează nimeni. Fosta profesoară a avut ocazia şi să participe la un workshop susţinut anul trecut în România de Robert Haynes, unul dintre primii trei cei mai buni modelatori de flori din zahăr din lume.

Citeste mai mult: adev.ro/ny4nlu
Cine vede florile realizate de Marinela Mureşan, o fostă profesoară din Beclean, este tentat să jure că în faţa ochilor are exemplare proaspăt culese din grădină sau de pe câmp. Artista transformă pasta de zahăr în adevărate opere de artă, care pot să reziste şi câţiva ani. Ştiri pe aceeaşi temă O căsuţă parcă desprinsă din poveştile cu spiriduşi fascinează străini... Marinela Mureşan are 54 de ani, este căsătorită şi are doi copii. Câteva decenii bune a fost profesoară de franceză şi italiană în oraşul Beclean, însă din anul 2007 se ocupă doar de traduceri. În 2011, fosta profesoară şi-a descoperit marea pasiune, pe care o „perfecţionează” aproape zi de zi de atunci: florile din pastă de zahăr. A ajuns să prindă drag de flori şi modelaj după ce a urmărit mai multe tutoriale pe Youtube. „Eu cred că sunt lucruri care stau acolo în noi. Era ceva ce nu se manifestase, pentru că eu am avut o îndemânare manuală, pe care în copilărie am şi antrenat-o. Modelaj nu am făcut când am fost mică. Acum glumesc şi spun că fac acum ce n-am făcut când eram mică”, povesteşte Marinela Mureşan. Artista recunoaşte că primele flori realizate, trei trandafiri făcuţi din bomboane gumate, au fost un mic dezastru, de care însă la vreme respectivă era foarte mândră. Cu ajutorul Youtube-ului, dar şi a reţelelor de socializare, Marinela Mureşan a reuşit să îşi perfecţioneze tehnicile. Aceasta a ajuns să facă flori atât de apropiate de exemplarele reale, încât nu îţi dai seama că în faţa ta ai reproduceri din pastă de zahăr. Pasta de zahăr folosită de Marinela este făcută din zahăr pudră extrem de fină, albuş de ou şi o gumă specială. La acestea se pot adăuga arome şi coloranţi alimentari. În prima fază, Marinela şi-a folosit talentul şi exerciţiul pentru a orna torturi, însă momentan, florile realizate de ea sunt piese spectaculoase de decor. Acestea pot să reziste în vază şi câţiva ani buni. Singurii duşmani ai florilor din zahăr sunt umezeala şi soarele, care le pot scurta durata de viaţă. „Prea puţin lucrez pe comandă şi prea puţin lucrez pe bani. Am început să lucrez fără să am o atracţie financiară”, spune Marinela, care precizează că dacă ar fi să ceară un preţ real pentru florile pe care le face, ţinând cont de orele de muncă, i-ar speria pe cei interesaţi. Pentru a le aduce cât mai aproape de realitate, Marinela redă inclusiv nervurile petalelor şi ale frunzelor, proces pentru care se foloseşte de matriţe. Nuanţele de culoare sunt şi ele respectate, artista folosindu-se de culori alimentare speciale sau pudră, cu care sunt „pictate” rând pe rând frunzele şi petalele florilor. Apropierea de realitate este dată şi de faptul că artista nu se prea riscă să facă vreo floare fără să aibă exemplarul în faţă. Unele specii îi sunt atât de cunocute, încât le poate reproduce din memorie. Printre florile pe care Marinela le-a reprodus din pastă de zahăr se numără trandafirii, de care s-a ferit o perioadă mare de timp. A făcut şi margarete, frezii, flori de câmp, crengi cu mure, lavandă şi liliac. De altfel, performanţa Marinelei sunt 14 crengi de liliac în mărime naturală. Nu mai puţin de două săptămâni a muncit artista la acest proiect. La aceste rezultate spectaculoase, fosta profesoară spune că reuşeşte să ajungă datorită perfecţionismului şi a răbdării. „E un fel de refugiu, e un soi de terapie, e o retragere în propria lume. În timpul în care eu modelez, mintea mea se eliberează. Apare un sentiment de relaxare. De câte ori văd câte o floricică nouă încerc să o fac. Soţul nu mai spune ţi-am adus flori, ci ţi-am adus modele. De multe ori fac florile pe care le aduce el, pentru că aşteaptă să vadă o replică din zahăr. Îmi aduce flori „grele”, care mă stimulează”, precizează Marinela Mureşan. Artista obişnuieşte să lucreze noaptea, când se face linişte şi nu o mai deranjează nimeni. Fosta profesoară a avut ocazia şi să participe la un workshop susţinut anul trecut în România de Robert Haynes, unul dintre primii trei cei mai buni modelatori de flori din zahăr din lume.

Citeste mai mult: adev.ro/ny4nlu

AICI puteţi vedea mai multe imagini cu minunatele flori de zahăr ale Marinelei Mureşan.



Sursa:http://adevarul.ro