Comemorarea liturgică a Sfântului Ioan Paul al II-lea este o ocazie de a-i cunoaște mai bine învățătura și de a-i imita virtuțile creștine. Aflat în aceste zile la cea de-a XIV-a adunare generală a Sinodului Episcopilor dedicată familiei, episcopul eparhiei greco-catolice ”Sf. Vasile cel Mare” din București, PS Mihai Frățilă, a răspuns cu amabilitate la solicitarea redacției noastre de a împărtăși ascultătorilor noștri o reflecție despre lucrările sinodale și despre cinstirea Sfântului Ioan Paul al II-lea.
RV: Preasfinția Voastră, bine ați venit la Radio Vatican! Sunteți la Roma în aceste zile pentru adunarea generală a Sinodului Episcopilor, în desfășurare de la 4 la 25 octombrie pe tema ”Vocația și misiunea familiei în Biserică și în lumea contemporană”. Cu ce perspective și cu ce mesaj vă apropiați de încheierea actualei adunări sinodale?
(AUDIO)
RV: Interviul nostru are loc în ziua comemorării liturgice a Sfântului Ioan Paul al II-lea, unul din pontifii care și-a arătat față de România o afecțiune deosebită. Ce amintiri vă leagă de personalitatea sa și care credeți că este moștenirea spirituală și culturală pe care marele sfânt din estul Europei a încredințat-o României?
(AUDIO)
(rv - A. Dancă)