Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ziua comunicațiilor sociale: PS Claudiu Pop, responsabil pentru mass-media în cadrul CER

 
Ziua comunicațiilor sociale: PS Claudiu Pop, responsabil pentru mass-media în cadrul CER
  • 17 Mai 2015
  • 3674

Se marchează duminică, 17 mai 2015, penultima din timpul pascal, cea de a 49-a Zi mondială a comunicațiilor sociale. Papa Francisc a trimis cu această ocazie un mesaj pe tema ”A comunica familia, mediu privilegiat al întâlnirii în gratuitatea iubirii”. Mesajul a fost prezentat în preziua comemorării liturgice a Sfântului Francisc de Sales, ocrotitorul ceresc al presei catolice.

 

 

 

”Tema familiei – afirmă Papa Francisc la începutul Mesajului său – se află în centrul unei reflecții bisericești profunde și a unui parcurs sinodal care prevede două Sinoade, unul extraordinar – abia încheiat (5-19 octombrie 2014) – și unul ordinar, convocat pentru luna octombrie a.c. (4-25 octombrie 2015). În atare context – afirmă Sfântul Părinte – am considerat oportun ca tema Zilei mondiale a comunicațiilor sociale să aibă ca punct de referință familia. Familia este, de altfel, primul spațiu în care învățăm să comunicăm. A ne întoarce la acest moment originar ne poate ajuta fie să facem comunicarea mai autentică și umană, fie să privim familia dintr-un nou punct de vedere”. Sfântul Părinte se folosește în mesaj de icoana din Evanghelie despre vizita Mariei la Elisabeta (Luca 1,39-56). ”Chiar și după ce am venit pe lume – notează Pontiful - rămânem, într-un anumit sens, într-un «sân», care este familia. Un sân făcut din persoane diferite, în relație: familia este «locul în care învățăm să conviețuim în diferență» (exhort. ap. Evangelii gaudium, 66). Diferențe de gen și de generații, care comunică mai întâi de toate pentru că se primesc unii pe alții, pentru că între ei există o legătură. Și cu cât evantaiul acestor relații este mai larg, cu atât mai diferite sunt vârstele și mai bogat este mediul nostru de viață. Relația este cea care stă la baza cuvântului, care la rândul său întărește relația. Cuvintele, nu le inventăm noi: le putem folosi pentru că le-am primit. În familie învățăm să vorbim «limba maternă», limba străbunilor noștri (cf 2 Macabei 7,25.27). În familie ne dăm seama că alții ne-au precedat, ne-au pus în condiția de a exista și de a da naștere vieții, la rândul nostru, și de a face ceva bun și frumos. Putem dărui pentru că am primit, și acest circuit virtuos se află în centrul capacității familiei de a se comunica și de a comunica, fiind, într-un sens mai larg, paradigma oricărei comunicări”, afirmă papa Francisc.

În Ziua comunicațiilor sociale din acest an, Biserica Catolică din România marchează o etapă semnificativă din dezvoltarea instrumentelor moderne de comunicare prin lansarea site-ului internet oficial al Conferinței Episcopilor din România ”bisericacatolică.ro”: ne informează PS Claudiu Pop, noul responsabil pentru mass-media în cadrul Conferinței Episcopilor din România. Aflat la Roma zilele trecute, episcopul Curiei arhiepiscopale de la Blaj a împărtășit ascultătorilor noștri speranțele care au susținut noua inițiativă și urările adresate vizitatorilor online.



Sursa:ro.radiovaticana.va