Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: Campania FĂ CE FACE POPA

 
VIDEO: Campania FĂ CE FACE POPA
  • 10 Apr 2015
  • 4576

Mai multi preoti catolici din Bucuresti au pornit o campanie sub deviza “Fa ce face popa”  prin care incurajeaza donarea de sange. Preotii au donat astazi sange la Centrul de Transfuzii din Bucuresti unde au si filmat un scurt videoclip. Fata de alte tari UE, in Romania numarul donatorilor de sange este mai mic, mai putin de jumatate din cel necesar. Ultima mare criza de sange din spitalele romanesti a aparut in vara lui 2014.

“Din categoria fa ce face popa, de data aceasta”, spune preotul Francisc Dobos in clipul filmat in aceasta dimineata la Centrul de Transfuzii din Bucuresti. “Cativa preoti catolici din Bucuresti donam sange pentru ca alti semeni de-ai nostri sa traiasca. Avem si carnetul de donator. Initiativa a inceput cu mai bine de 2000 de ani in urma cu Hristos care s-a jertfit, si-a dat sangele ca sa ne mantuiasca. Noi, ce putem face, este sa daruim un pic din sangele nostru ca semeni de-ai nostri sa poata trai. Alatura-te si tu acestei initiative si doneaza sange. Daruieste viata”.
 
 

In Romania exista un numar mic de donatori raportat la cei din celelalte tari UE, numai 1,7% dintre romani doneaza sange, sub jumatate din necesar. Totusi, in ultimii ani s-a observat o usoara crestere a numarului donarilor de sange.

Donarea de sange este benefica si pentru donator: diminueaza riscul cardiovascular, imbunatateste valorile glicemiei si colesterolului, stimuleaza arderea grasimilor.
O donare poate salva trei vieti prin cele trei componente care se extrag din sange: hematii, trombocite si plasma.

Donatorii beneficiaza gratuit de analize pentru determinarea glicemiei, transaminazelor, a grupei sangvine si testare pentru virusurile hepatice B si C si sifilis.

Donarea se face dimineata. Inainte de donare donatorii sunt sfatuiti sa consume un mic dejun lejer. Dupa donare majoritatea donatorilor se simt bine si pot avea un program normal, evitand efortul fizic intens. Poate dona orice om sanatos intre 18 si 60 de ani, cu o greutate de cel putin 50 kg si tensiune arteriala normala.

Aici puteti gasi adresele centrelor de transfuzie din toata tara.



Sursa:m.hotnews.ro

Știri din aceeași categorie