Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Episcopii ucraineni în vizită ad Limina, între 16 și 21 februarie

 
Episcopii ucraineni în vizită ad Limina, între 16 și 21 februarie
  • 17 Feb 2015
  • 3380

Episcopii ucraineni se află la Roma, între 16 și 21 februarie, în vizită ad Limina și vor fi primiți de Papa Francisc, vineri, 20 februarie. Sfântul Scaun urmărește cu deosebită atenție criza din regiunile estice ale Ucrainei. De la începutul conflictului, în care și-au pierdut viața peste 5400 de persoane, Pontiful a făcut zece apeluri pentru pace în această țară.

"Gândul meu se îndreaptă încă o dată la iubitul popor ucrainean", a spus Papa Francisc la finalul audienței generale din 4 februarie a.c. "Din păcate, situația se înrăutățește, agravându-se ciocnirile dintre părțile implicate. Ne rugăm mai ales pentru victime, printre care numeroși civili, și pentru familiile lor, rugându-ne Domnului pentru încetarea cât mai curând a acestei oribile violențe fratricide", a mai spus Sfântul Părinte în însuflețitul apel privitor la situația din Ucraina, al zecelea apel de la începutul conflictului, în 2014 (de 6 ori la rugăciunea 'Angelus', de 2 ori în cadrul mesajelor Urbi et orbi, și o dată în cadrul declarației comune de la Istanbul, a Papei Francisc și a Patriarhului Bartolomeu). În acest al zecelea apel pentru Ucraina, din 4 februarie a.c., Pontiful a cerut să se facă eforturile necesare și la nivel internațional în vederea reluării dialogului, ce reprezintă "singura cale posibilă pentru readucerea păcii și înțelegerii în acel pământ chinuit".

Joi, 12 februarie, a fost semnată la Minsk, în capitala belarusă, o înțelegere de către preşedintele rus Vladimir Putin, președintele ucrainean Petro Poroşenko, președintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel. Armistițiul a intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică, 14 spre 15 februarie, la ora 0.00, ora României.

Într-o recentă conferință de presă, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, a reliefat atenția pe care Sfântul Scaun a acordat-o situației din Ucraina față de care și-a exprimat preocuparea, adresând intensul îndemn către toate părțile implicate de respectare a principiului legalității internaționale, la care Sfântul Scaun s-a referit în mai multe rânduri de la începerea conflictului.

Citându-l pe Ioan Paul al II-lea, părintele Federico Lombardi a precizat că "Umanitatea trebuie să găsească curajul de a înlocui dreptul la forță cu forța dreptului", subliniind că Sfântul Scaun a căutat întotdeauna soluția negocierilor, un principiu aplicabil în general tuturor situațiilor de conflict.

După întâlnirea cu episcopii ucraineni, pe 20 februarie, când Sfântul Părinte va avea ocazia să fie informat direct asupra situației din această țară, Pontiful se va întâlni sâmbătă, 21 februarie, în Vatican, cu cancelarul german Angela Merkel, fiind foarte probabil ca și chestiunea ucraineană să se afle pe agenda colocviilor.



Sursa:ro.radiovaticana.va