Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Sărbătoarea Crucii la Stânceni

 
FOTO: Sărbătoarea Crucii la Stânceni
  • 14 Sep 2014
  • 4864
Sărbătoarea ”Înălțării Sfintei Cruci” constituie un moment important de regăsire și comuniune pentru apropiații Schitului carmelitan de la Stânceni. Sărbătoarea este  în fapt hramul așezământului monahal înființat acum douăzeci de ani pe valea Mureșului superior.

Ziua liturgică la Schit a început cu Utrenia sărbătorii. La sfârșitul acesteia am împlinit rânduiala înălțării Sfintei Cruci, o raclă în care în acest an am așezat un fragment din Crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul.

Prezența Preasfințitului Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore a dat Sfintei Liturghii solemnitatea specifică, iar predica acestuia ne-a apropiat de Cruce, ”fundamentul credinței noastre”.

După ce a transmis salutul și binecuvântarea Preafericitului Cardinal Lucian celor prezenți și mai ales Maicii Éliane și Părintelui Cornel, cei care asigură condițiile necesare activității schitului așezat în slujba unității creștinilor, Preasfințitul Claudiu a vorbit despre sărbătoarea Crucii, făcând o legătură cu lectura evanghelică din Duminica dinaintea Înălțării și cu sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului. Maica Domnului este mereu prezentă alături de Fiul său, de când începe ”ceasul Domnului” și până sub Cruce când ia naștere un nou popor, poporul creștin, condus de un împărat care dăruiește totul și se dăruiește pe sine, își dăruiește hainele soldaților, ne dăruiește apa și sângele din rana coastei sale, ne dăruiește o mamă, ”totul este un dar în noua Împărăție”. Înălțarea Crucii devine astfel o sărbătoare a iubirii lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, o sărbătoare a dăruirii.

După masa comună, moment de comuniune și servire, unii membri ai Fraternității ecumenice Sfântul Ilie, dar nu numai aceștia am participat la o întâlnire în cadrul căreia au fost primiți doi noi membri; s-a discutat despre organizarea evenimentelor importante de anul viitor: Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor și Colocviul științific ocazionat de hramul bisericii Schitului (sărbătoarea Schimbării la Față) ce va marca împlinirea a 50 de ani de la publicarea Declarației Nostra Aetate, despre relațiile Bisericii catolice cu religiile necreștine, a Conciliului Vatican al II-lea și am audiat prezentările:
•    Rugăciunea mistică a Sfântului Simeon Noul Teolog și rugăciunea Fericitei Elisabeta a Sfintei Treimi (Maica Éliane)
•    Fericita Elisabeta a Sfintei Treimi și mesajul său către laici (Dl Valer Pol,Târgu Mureș)
•    Sfântul Simeon Noul Teolog în viziunea lui teologului Dumitru Stăniloaie (Adrian Stoian, preot ortodox din Toplița)
•    Declarația Nostra Aetate a Conciliului Vatican al II-lea (Preot Arhimandrit Cornel Dîrle)

Mai multe despre eveniment la adresa:
schitulstanceni.blogspot.ro

Rugăciunea Vecerniei a încheiat întâlnirea de la schitul așezat sub ocrotirea Crucii mântuitoare.

Preot Adrian Lung






Sursa foto: ARM

Știri din aceeași categorie