Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

”Nu sclavi, ci frați”

 
”Nu sclavi, ci frați”
  • 22 Aug 2014
  • 4034
Consiliul Pontifical ”Justitia et Pax” a publicat joi tema aleasă de Papa Francisc pentru cea de a 48-a Zi Mondială a Păcii, care se marchează anual în Biserica Catolică la 1 ianuarie: ”Nu sclavi, ci frați”.

”Deseori”, se afirmă în comunicatul Consiliului Pontifical Justitia et Pax, ”se crede că sclavia este o realitate din trecut. În schimb, această plagă socială este foarte răspândită și în lumea actuală.

Mesajul pentru 1 ianuarie 2014 era dedicat fraternității: «Fraternitatea, fundament și cale pentru pace». Faptul de a fi cu toții fii ai lui Dumnezeu îi face pe toți oamenii frați și surori cu o demnitate egală.

Sclavia lovește mortal în această fraternitate universală și, prin urmare, lovește în pace. Într-adevăr, pacea există atunci când ființa umană recunoaște în celălalt un frate cu aceeași demnitate.

Numeroase sunt în lume fețele josnice ale sclaviei: traficul cu ființe umane, traficul cu migranți și prostituția, munca-sclavă, exploatarea omului de către om, mentalitatea sclavistă față de femei și copii.

În drama sclaviei speculează în mod rușinos indivizi și grupuri, profitând de numeroasele conflicte din lume într-un context de criză economică și corupție.

Sclavia este o teribilă rană deschisă în corpul societății contemporane, este o plagă foarte grea în trupul lui Cristos!

Pentru a combate cu eficacitate sclavia este nevoie mai întâi de toate a recunoaște demnitatea oricărei persoane umane și, mai departe, a păstra cu fermitate referința la fraternitate, care cere depășirea inegalităților, pe baza căreia un om poate să-l reducă în sclavie pe un alt om, și angajarea care decurge din aceasta, o angajare de proximitate și gratuitate pentru un drum de eliberare și incluziune pentru toți oamenii.

Obiectivul este construcția unei civilizații bazată pe demnitatea egală a tuturor oamenilor, fără nici un fel de discriminare. Pentru aceasta, e nevoie de aportul informației, educației și al culturii pentru o societate reînnoită și bazată pe libertate, dreptate și pace.

Ziua Mondială a Păcii a fost înființată de papa Paul al VI-lea și se celebrează anual la 1 ianuarie.

Mesajul Papei este trimis cancelariilor din lumea întreagă și – încheie comunicatul Consiliului Justitia et Pax - marchează în același timp linia diplomatică a Sfântului Scaun pentru anul care începe”.



Sursa:ro.radiovaticana.va