Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfântul Camil de Lellis, pe urmele lui Isus Marele Medic

 
Sfântul Camil de Lellis, pe urmele lui Isus Marele Medic
  • 15 Iul 2014
  • 4210
Pe 14 iulie 1614, murea în faimă de sfinţenie Camil de Lellis, de la a cărui plecare la Casa Tatălui s-au împlinit ieri 400 de ani.

Călugării şi călugăriţele a căror carismă este inspirată de acest sfânt protector al bolnavilor, căruia îi aparține îndemnul “iubiţi-i pe bolnavi aşa cum o mamă îşi iubeşte unicul fiu” l-au celebrat pe sfântul Camil timp de un întreg an jubiliar.

De fapt, pe 14 iulie, a.c. s-a încheiat anul jubiliar dedicat împlinirii a 4 secole de la moartea Sfântului, prin mai multe celebrări în toate lăcașurile de cult, ca și în spitalele și casele de îngrijire care-i sunt dedicate, în Italia și în multe alte țări ale lumii care se bucură de prezența călugărilor și călugărițelor din congregații camiliene.

Luni, 14 iulie, la ora 21, în biserica Sfânta Magdalena din Roma, s-a comemorat așa-numitul Tranzit, adică trecerea Sfântului Camil de Lellis de la viață la moarte, celebrarea fiind condusă de mons. Zygmunt Zimowski, președintele Consiliului Pontifical pentru Operatorii Sociali, pe durata întregii zile fiind posibilă vizitarea muzeului dedicat Sfântului Camil și relicvei reprezentată de inima sfântului bolnavilor, păstrată în așa-numitul "Cubiculum", camera în care a murit Camil de Lellis, aflată în interiorul Casei generale a congregației "Slujitorii Bolnavilor".

Spitalele camilienilor gestionate de călugării și călugărițele a căror carismă este inspirată de Sfântul Camil de Lellis, sunt locuri în care bolnavii primesc nu doar îngrijire și alinare trupească dar și mângâiere și vindecare sufletească, prin prezența constantă în spital a unui preot care este la dispoziție pentru administrarea sacramentelor și, de asemenea, a călugărițelor sau a călugărilor gata oricând să ofere confort sufletesc și îngrijire medicală. În spitalele camiliene, Isus cel viu, prezent în Preasfântul Sacrament este adus în fiecare dimineață bolnavilor care vor să se împărtășească. Așa este și firesc, înaintea medicilor în halate albe, trece Marele Medic, Mielul lui Dumnezeu care s-a jertfit pentru ca noi să avem viață veșnic.



Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie