În seara de 16 decembrie 2024, în prezența Episcopului eparhial, Catedrala episcopală „Schimbarea la Față” a găzduit Concertul de Crăciun „Colindul lui Dumnezeu”. Patru coruri ale Eparhiei de Cluj-Gherla și o solistă soprană au perpetuat prin frumoase colinde, din tradiția autohtonă și din cea universală, cântările îngerești de binevestire a Nașterii Domnului ce au luminat Noaptea Sfântă pe Câmpul Păstorilor din Betleem: Corala Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sf. Ioan Evanghelistul”, Cluj-Napoca, dirijor, sr. Cecilia Flueraș CMD; Corala Congregației Surorilor Maicii Domnului, dirijor: sr. Dominica Hîrb, CMD; la pian Cristina Mureșan; vioară: Andrada Faur; Corul Parohiei Greco-Catolice „Neprihănita Zămislire”, dirijor: Marius Maier; Corul „Adoremus” al Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea, dirijor: Ana Maria Magdalena Mureșan; la pian: Cristina Mureșan; solista Alice Mihaela Gavriliu (soprană), acompaniată la pian de Cristina Mureșan.
Pr. Daniel Avram, preot al Catedralei și al Curiei episcopale, a prezentat fiecare moment de colinde, pregătind sufletele pentru primirea bucuriei Crăciunului și cu un cuvânt spiritual prin lecturi din mari sfinți ai Bisericii și, mai ales din cuvintele Fericitului martir care a predicat și a păstorit poporul mai bine de 18 ani din această catedrală: Arhiereul român unit cu Roma Iuliu Hossu, Păstor al Eparhiei de Gherla (1917-1930) și de Cluj-Gherla (1930-1970), cel căruia îi va fi dedicat întreg anul 2025 la nivel național.
Au luat parte la seara de colinde, împreună cu Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, pr. Vasile Tofană, Vicar general, pr. Mircea Marțian, protopop de Cluj I, preoți ai Catedralei – pr. Anton Crișan și pr. Daniel Avram -, de asemenea, în număr mare, preoți, studenți seminariști – cu pr. Marius Furtună rector al Seminarului Teologic eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul”, persoane consacrate, surori din Congregația Surorilor Maicii Domnului – cu Maica Teodorina, Superioara generală CMD, surori din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare și, în număr mare, credincioși. Corurilor – prin dirijori – și solistei li s-au oferit, la final, de către pr. Anton Crișan, rector al Catedralei, semne de recunoștință pentru darul lor spiritual și talentul lor: buchete de flori.
Preasfinția Sa Claudiu a rostit un cuvânt, o binecuvântare, mulțumind lui Dumnezeu pentru „frumoasa tradiție care se multiplică an de an”. A amintit că „în această Catedrală Episcopul Iuliu Hossu era prezent și asculta corurile care veneau așa cum au venit corurile de astăzi și ne dăm seama că suntem într-o lungă linie de la Nașterea Domnului care, din mila Domnului, va continua ani mulți de acum înainte”. A subliniat un motiv de speranță: „și noi suntem parte a acestei bucurii!” La încheiere, a răsunat în Catedrală colindul tuturor, protagoniști și spectatori: „O, ce veste minunată!”