Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.
Preasfințitul Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla a celebrat Sfânta Liturghie în fața „pietrei de temelie” a Bisericii Catolice: la mormântul Sfântului Petru situat sub Altarul principal al Basilicii Vaticane.
Celebrarea de mare rezonanță istorică a avut loc marți, 19 ianuarie 2022, în prezența unui grup de surori din Congregația Maicii Domnului și a Maicii Teodorina, Superioara generală.
Prin pelerinajul la Roma, din perioada 17-21 ianuarie 2022, la mormintele apostolilor lui Cristos, surorile Congregației Maicii Domnului au oferit lui Dumnezeu roadele celor 100 de ani de la înființarea Congregației, la Blaj, de către Mitropolitul de atunci, Vasile Suciu.
Au concelebrat Mons Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului „Pio Romeno” din Roma și Mons. Marius Cerghizan, Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla, răspunsurile liturgice fiind oferite de studenți români la Roma.
În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa Claudiu a subliniat: „Am venit aici ca să reînsuflețim misiunea noastră pe pământ, să ne dăm seama că și noi suntem parte a unei misiuni pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o și că avem un rol esențial în România, acolo unde suntem, în lumea în care suntem. Privind la mormântul Sfântului Petru, ne aducem aminte de Episcopii noștri Martiri, ne aducem aminte de toți cei dragi, fiindcă aici se unește Cerul cu pământul. De ce spuneam că nu sunt cu adevărat morminte? Ne aducem aminte și de Preasfințitul Florentin, și este, cu siguranță, aici. De câte ori am celebrat aici, împreună... Sunt momente care ne aduc aminte că nimic nu ne poate separa de iubirea lui Dumnezeu. Nici suferința - am văzut: celebrăm 100 de ani de existență (a Congregației Maicii Domnului) după o persecuție comunistă care a ‚măturat’ entități mult mai mari decât Congregația și decât Biserica Greco-Catolică. Suntem aici să celebrăm 100 de ani, deci: nici răul, nici suferința, nici chiar moartea nu ne poate separa de iubirea lui Dumnezeu! Acesta cred că este momentul pe care să-l trăim și mesajul pe care să-l trăim și să-l ducem cu noi acasă: că iubirea lui Dumnezeu ne însoțește și, venind aici, ne aducem aminte de iubirea lui Dumnezeu care este aici, astăzi, acum!
La final, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu, în locul sfânt binecuvântat de prezența spirituală a Sfântului Apostol Petru și a întregului șir de apostoli ce i-au succedat, surorile au cântat, cu bucurie și recunoștință, Imnul Anului Centenar al Congregației Surorilor Maicii Domnului.