Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Procesiune spre „sanctuarul crucilor” din Beclean

 
Procesiune spre „sanctuarul crucilor” din Beclean
  • 29 Apr 2021
  • 5394

De zece ani, Parohia ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Beclean organizează Calea Crucii în pădurea Beclenuţului, la marginea orașului de pe Someș. Şi în anul acesta, miercuri 28 aprilie 2017, credincioșii însoțiți de Pr. Protopop Felician Neagoş şi de Pr. Alin Cîndea au refăcut drumul parcurs de Isus Cristos spre Golgota, meditând pe parcursul celor paisprezece stări la pătimirea şi moartea Mântuitorului.

Ca în fiecare an, procesiunea s-a încheiat în „sanctuarul crucilor” care domină orașul Beclean. După procesiune, cei doi preoți au binecuvântat participanții, oraşul de la poalele dealului și pe locuitorii săi. Cuvântul de învățătură a fost ținut de Pr. Alin.

Calea Crucii este itinerarul celor paisprezece stațiuni în care ochiul inimii îl contemplă cu emoție și participare pe Cristos, de la condamnarea sa la moarte până la ultima picătură de viață dăruită „pentru noi și pentru a noastră mântuire”.

Calea Crucii străbătută de Cristos până pe Calvar a devenit astfel imaginea prin excelență a oricărui drum de suferință, simbolul celor care, știuți sau neștiuți, din arenele romane, lagărele de concentrare, închisorile comuniste sau patul unui spital, au îmbrățișat cu credință crucea vieții. Au dus-o până la capăt, până la ultima suflare, cu speranța că suferința, violența și moartea nu au ultimul cuvânt. O încredere de neclintit alimentează o atare speranță: cine își duce cruce nu este niciodată singur, îl are întotdeauna alături pe Cristos.

Calea Crucii este una dintre practicile catolice de pietate care s-au impus în decursul veacurilor și au lăsat o puternică amprentă asupra culturii, artei și spiritualității creștine.

 

ACC