Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Țara Sfântă. Sărbătoarea Sângelui Preţios al lui Isus celebrată în Bazilica Agoniei din Getsemani

 
Țara Sfântă. Sărbătoarea Sângelui Preţios al lui Isus celebrată în Bazilica Agoniei din Getsemani
  • 06 Iul 2020
  • 1998

 

Luna iulie este dedicată cinstirii Preasfântului Sânge al Domnului nostru Isus Cristos. În 1849, papa Pius al X-lea a stabilit ca sărbătoarea Sângele Preascump al lui Isus să fie celebrată pe 1 iulie. Succesiv reformei liturgice, în 1970, sărbătoarea a fost înlocuită cu solemnitatea Corpus Domini în toate calendarele liturgice, cu excepţia celui gerosolomitan (din Ierusalim).

Miercuri, 1 iulie, în Bazilica Agoniei din Grădina Getsemani, a fost celebrată o Sfântă Liturghie solemnă, prezidată de fratele Francesco Patton, custode al Ţării Sfinte.

În cadrul celebrării euharistice, prelatul a amintit că  sângele atât de preţios al lui Cristos "este un dar care ne hrăneşte viaţa pământească şi ne permite să mergem pe urmele lui Isus", jertfa de sine a lui Isus, făcută pentru totdeauna, este un dar care ne este oferit în mod continuu, noi fiind chemaţi să-l primim, astfel încât să însoţească întreaga noastră existenţă creştină, nu doar în timpul celebrării euharistice.

Sfânta Liturghie a început, în mod tradiţional, prin împrăştierea de petale roşii de trandafiri pe stânca de sub altarul Bazilicii, în amintirea agoniei lui Isus, din Grădina Getsemani.

În omilie, custodele Ţării Sfinte a evidenţiat că "sângele lui Isus, jertfa vieţii lui, ne transformă viaţa", ducând la o autentică transformare a vieţii fiecăruia dintre noi şi a întregii umanităţi. Prelatul franciscan a mai spus că diferitele vocaţii prezente în Biserică nu pot fi trăite decât dacă se alimentează continuu din jertfa lui Isus, reprezentată de sângele vărsat pentru mântuirea noastră.

La final, fratele franciscan Patton a spus că "primirea acestui dar înseamnă să fim la rândul nostru dispuşi să facem din viaţa noastră un dar” şi că primire celui mai preţios sânge – cel al lui Isus – "ne face şi pe noi să fim dispuşi să ne jertfim din iubire".



Sursa:vaticannews.va/ro