Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Să ne rugăm împreună, ca fraţi, pentru sfârşitul pandemiei

 
Să ne rugăm împreună, ca fraţi, pentru sfârşitul pandemiei
  • 14 Mai 2020
  • 2584

În cadrul celebrării euharistice de joi, din săptămâna a 5-a a Paştelui, papa Francisc a amintit Ziua de rugăciune, post şi caritate proclamată de Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană, pentru ziua de 14 mai a.c., toate religiile şi tradiţiile spirituale fiind îndemnate ca, în această zi, să înalţe rugăciuni la Dumnezeu Creatorul, prin manifestări tipice propriei tradiţii religioase, cerând ajutor împotriva pandemiei de Covid-19. «Cu toţii suntem fraţi. Sfântul Francisc din Assisi spunea: "Cu toţii fraţi". De aceea, bărbaţi şi femei din toate cultele religioase, astăzi, ne unim în rugăciune şi penitenţă pentru a cere harul vindecării de această pandemie», a spus papa Francisc la începutul Sfintei Liturghii, celebrată în capela Casei "Sfânta Marta" din Vatican.

În omilia Sfintei Liturghii, papa s-a inspirat din Cartea profetului Iona, în care se relatează că profetul Iona, fiul lui Amitai, din Israel, a fost trimis de Dumnezeu la Ninive, în imperiul asirian, pentru a predica pocăinţa, astfel încât oraşul să nu fie distrus. Iar oraşul a fost salvat de cine ştie ce pandemie, poate de o pandemie morală. Şi astăzi – a spus pontiful – cu toţii, fraţi şi surori din toate religiile – ne rugăm pentru sfârşitul pandemiei, împreună, în fraternitatea care ne uneşte în acest moment de suferinţă. Nu ne aşteptam la această pandemie care provoacă numeroşi morţi, multe persoane murind singure, fără să poată face nimic.

Ne gândim la cei care suferă, la consecinţele economice, la ce se va întâmpla în continuare. Cu toţii,  împreună, ne rugăm lui Dumnezeu. Poate că unii vor spune că acesta este relativism religios. Nu este aşa. Fiecare se roagă lui Dumnezeu cum poate. Suntem cu toţii, uniţi asemenea unor fraţi, rugându-se fiecare potrivit propriei culturi şi religii. Să-i cerem iertare lui Dumnezeu pentru păcatele noastre, pentru ca Dumnezeu să oprească această pandemie.

Astăzi este o zi a fraternităţii. Este o zi de penitenţă şi rugăciune. Pandemia a venit ca un potop. Există însă multe alte pandemii şi nu le observăm, privim în altă parte, suntem indiferenţi faţă de alte tragedii – a observat pontiful, explicând că în primele patru luni ale acestui an, aproximativ patru milioane de persoane au murit de foame. "Trebuie să ne gândim şi la alte pandemii: pandemia războiului, a foametei şi altele. Este important ca astăzi să ne rugăm împreună, fiecare potrivit propriei tradiţii religioase, în această zi de rugăciune, post şi caritatea" – a atras atenţia Sfântul Părinte.  

Când Dumnezeu a văzut că oamenii din Ninive s-au convertit, pandemia s-a oprit. Să-i cerem lui Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi şi să aibă milă de noi – a îndemnat papa Francisc la finalul omiliei Sfintei Liturghii din Ziua de rugăciune, post şi caritate, proclamată de Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană.



Sursa:vaticannews.va/ro