Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cum se vor schimba pelerinajele în Țara Sfântă după pandemie

 
Cum se vor schimba pelerinajele în Țara Sfântă după pandemie
  • 05 Mai 2020
  • 2367

De la procedura de primire până la deplasările interne, pelerinajele credincioșilor în Țara Sfântă după pandemie vor suferi modificări substanțiale: afirmă într-un interviu pentru Vatican News surse oficiale de la Custodia Franciscană a Țării Sfinte. În 2019, au fost înregistrați 630.000 de pelerini creștini. La locurile în care a trăit, a murit și a înviat Isus, ”nu vor mai fi mulțimi imense, ci mici grupuri”, în timp ce ”spațiile interioare ale sanctuarelor și bazilicilor vor trebui reorganizate”.

Pelerinajele în Țara Sfântă după pandemia de Covid-19 nu vor mai fi la fel: susține comisarul general al Țării Sfinte, Fratele Sergio Galdi d’Aragona, într-un interviu realizat pentru Vatican News de Federico Piana. Regulile rigide de distanțare fizică între persoane, normele de evitare a formării grupurilor și justele recomandări pentru dezinfecția spațiilor accesibile publicului au obligat organizatorii la o revizuire drastică și rapidă a procedurilor de primire, ”congelată”, pentru a spune astfel, de măsurile actuale de carantină.

În viitorul apropiat, marile mase de oameni și celebrările cu mulțimi de credincioși vor lăsa locul unor mici grupuri de pelerini, care nu vor avea voie să se întâlnească și vor avea de urmat itinerare separate. ”Va trebui să organizăm de o manieră cu totul nouă spațiile din interiorul Locurilor Sfinte”, confirmă Fratele Sergio, în numele Custodiei Franciscane a Locurilor Sfinte. ”Noi avem bazilici, sanctuare foarte încăpătoare, ceea ce ne permite să primim grupuri chiar de șaptezeci de persoane”, adaugă Fratele franciscan, care își îndreaptă imediat gândul spre Nazaret, Ghetsemani și Muntele Tabor, locuri luate cu asalt, pentru a spune astfel, până acum câteva săptămâni. ”Este limpede”, spune Fra Sergio, ”că acum va trebui să concepem un stil de viață diferit, inclusiv în ceea ce privește călătoriile, cel puțin până la momentul în care se va găsi un vaccin”.

La rândul lor, legăturile dintre Țara Sfântă și restul lumii nu vor putea să nu sufere modificări. Pentru a duce grupuri mici, care în mod necesar vor deveni mai numeroase, va fi necesar să se facă mai multe zboruri, păstrând în același timp ridicat nivelul de securitate. O dificultate, aceasta, de care Frații franciscani sunt pe deplin conșienți și se pregătesc să susțină această cauză pe lângă autoritățile implicate. ”Țara Sfântă are o vocație universală. Ierusalimul, apoi, este inima creștinătății, pe lângă faptul că este cetatea sfântă a celorlalte religii monoteiste. Privirea tuturor celor care cred este îndreptată spre Ierusalim. Așadar, vom face tot ce depinde de Custodia Țării Sfinte pentru ca fiecare să aibă posibilitatea de a veni și a face aici «pelerinajul vieții»”.

Pandemia de Covid-19, neașteptată și invadatoare, a oprit brusc tendința de creștere continuă a numărului de vizitatori. În 2019, potrivit datelor oferite de Christian Information Center, 630.00 de pelerini creștini au fost în Țara Sfântă. ”Aveam rezervări până la Crăciunul de anul acesta”, mărturisește cu amărăciune Fratele Sergio, ”dar virusul a blocat totul. Acum, nu ne rămâne decât să reinventăm”.



Sursa:www.vaticannews.va