Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

13 iulie 1917: a III-a apariție de la Fatima

 
13 iulie 1917: a III-a apariție de la Fatima
  • 13 Iul 2019
  • 3840

Pe 13 iulie 1917, Fecioara Maria i-a apărut Luciei și verișoarei ei, la fel ca în celelalte dăți. 4000 de oameni au participat la acest eveniment, cu toate că "nu au văzut" nimic (Lucia fiind singura care a văzut-o pe Doamna în alb). Fecioara Maria i s-a adresat Luciei, ca la fiecare apariție: "Vreau să continuați să vă rugați Rozariul în fiecare zi, în cinstea Maicii Domnului a Rozariului, pentru a obține încheierea războiului și pacea lumii". În timpul acestei apariții, Fecioara Maria a anunțat, de asemenea, trei noi profeții care au rămas pentru o vreme secretele Luciei. Două dintre aceste secrete vor fi dezvăluite în 1942, al treilea în anul 2000.

În timpul apariției din 13 iulie 1917, Maica Domnului vorbește pentru prima dată de primele sâmbete din lunădezvăluindu-le micilor vizionari: " cer să consacraţi Rusia Inimiii Neprihănite și să vă împărtăşiţi  în primele sâmbetedin lună." "... Eu voi veni să vă cer consfinţirea lumii către Inima mea neprihănită şi împărtăşania de reparare în prima sâmbătă a lunii". Dar numai pe 10 decembrie 1925, în Pontevedra, precizează ceea ce așteaptă de la noi. Atunci, Fecioara Maria i-a apărut sorei Lucia având alături pe Pruncul Isus. Fecioara puse o mână pe spatele Luciei şi îi arată o inimă încoronată cu spini ce o avea în cealaltă mână. În acelaşi timp Isus spuse: "Fie-ţi milă de Inima Preasfintei mele mame, care este acoperită cu spinii pe care oamenii nerecunoscători îi înfing fără încetare, fără ca vreunul să facă un act de reparaţie pentru a le scoate". Apoi Preasfânta Fecioară spuse: "Priveşte fiica mea, inima mea încoronată de spini, pe care oamenii nerecunoscători înfing fără încetare cu înjurăturile de Dumnezeu şi ingratitudinile lor. Măcar tu încearcă să mă mângâi, şi spune tuturor că toţi cei care timp de cinci luni în fiecare primă sâmbătă din lună se vor spovedi, vor primi sfânta Împărtăşanie, vor recita o parte din Rozariu şi vor sta împreună cu mine timp de 20 minute meditând cele 20 mistere ale Rozariului, cu intenţia de a-mi oferi reparaţia, eu le promit ca îi voi asista în ora morţii cu toate harurile necesare pentru mântuirea lor". Promit să-i ajute în ceasul morții cu toate harurile necesare pentru mântuirea sufletelor lor. "

De ce cinci sâmbete?

Părintele Gonçalves a întrebat-o pe Sora Lucia, iar aceasta i-a răspuns printr-o scrisoarea în 12 iunie 1930.

De ce cinci sâmbete și nu nouă sau șapte în cinstea durerilor Fecioarei?

"Mă aflam în capelă în prezenţa Domnului în noaptea dintre 29 şi 30 a lunii mai a anului 1930, și vorbind cu Domnul despre întrebările patru și cinci m-am simţit invadată de prezența divină și iată ce mi-a revelat: "Fiica mea, motivul este simplu. Există cinci tipuri de greşeli și hule rostite împotriva Inimii Neprihănite a Mariei:

1) Blasfemii împotriva Neprihănitei Zămisliri,

2) Blasfemii împotriva fecioriei ei,

3) Blasfemii împotriva maternităţii ei divine; care refuză, totodată, să o recunoască şi ca Mamă a oamenilor,

4) Blasfemiile celor care caută în mod public să sădească în inima copiilor indiferență şi dispreț, sau chiar ură împotriva Mamei Imaculate,

5) Blasfemiile celor care îi aduc ofense în imaginile sfinte.

Iată, fiica mea, motivul pentru Inima Neprihănită a Mariei m-a inspirat să cer această mică reparaţie şi prin aceasta considerare a acestora, pentru a trece mila mea de a ierta suflete care au avut ghinionul de ofensa. În ceea ce pentru tine, mereu în căutarea, pentru rugăciunile voastre și jertfele voastre, pentru a vă deplasa mila mea cu privire la aceste suflete sărmane. "

Cultul Inimii Neprihănite a fost extins la întreaga Biserică Catolică în anul 1944, după consacrarea întregii omeniri făcută de papa Pius al XII-lea, în seara zilei de 31 octombrie 1942, consacrare reînnoita în ziua de 8 decembrie a aceluiaşi an. Consfinţirea cerută de Preasfânta Fecioara s-a împlinit la 25 martie 1984 când papa Ioan Paul al II-lea a consacrat omenirea la Inima Neprihănită a Mariei în comuniune cu cea mai mare parte a episcopilor Bisericii Catolice.

 

În apariţia ei de la Fatima, din 13 iunie 1917, Sfânta Fecioară i-a spus Luciei între altele:
Isus vrea să se slujească de tine pentru a mă face cunoscută şi iubită. El vrea să răspândească în lume devoţiunea către Inima mea Neprihănită.
Priveşte, fiică, Inima mea înconjurată de spinii pe care oamenii nerecunoscători îi înfig neîncetat prin înjurături şi nerecunoştinţă. Măcar tu să-mi aduci mângâiere şi să faci cunoscut acest lucru: Tuturor celor care timp de cinci luni în prima sâmbătă din lună vor primi Sfânta Împărtăşanie, vor recita Sfântul Rozariu şi vor fi alături de mine timp de 15 minute meditând Misterele Rozariului cu intenţia de a-mi oferi ispăşire, le promit că le voi fi alături în ceasul morţii, cu toate harurile necesare mântuirii.

Pentru a împlini această dorinţă a Maicii Preacurate trebuie îndeplinite următoarele condiţii:
-   Mărturisirea păcatelor făcută în termen de 8 zile precedente, cu intenţia de a ispăşi ofensele aduse Inimii Neprihănite a Mariei. Dacă cineva uită să prezinte această intenţie la Sfânta Spovadă, o poate formula la spovada următoare.
-    Sfânta Împărtăşanie primită în starea de har sfinţitor (fără păcate în suflet), în fiecare primă sâmbătă din lună, cu aceeaşi intenţie ca la spovadă.
-    Spovada şi Împărtăşania trebuie repetate cinci luni consecutive, fără întrerupere; altfel trebuie reluate.
-    Recitarea Sfântului Rozariu cel puţin a patra parte (cinci mistere din 20), cu aceeaşi intenţie formulată ca la spovadă.
-    Meditaţia pentru un sfert de oră să o însoţim pe Preasfânta Fecioară meditând asupra misterelor Sfântului Rozariu.

 

Traducere: ACC

 


Sursa:lesalonbeige.blogs.com