Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Gândeşte-te la măreţia milostivirii lui Dumnezeu

 
Gândeşte-te la măreţia milostivirii lui Dumnezeu
  • 18 Mar 2019
  • 2245

Îndemnul "Fiţi milostivi precum Tatăl vostru este milostiv!", adresat de Isus discipolilor, despre care ne relatează Evanghelia liturgiei zilei, după Sfântul Luca, capitolul 6, s-a aflat în centrul omiliei papei Francisc din cadrul Sfintei Liturghii celebrată luni, 18 martie, în capela Casei sfânta Marta din Vatican.

Însă cât este de mare milostivirea lui Dumnezeu pe care noi trebuie să o luăm ca punct de referinţă pentru a fi îndurători cu aproapele?

Papa Francisc: "Milostivirea lui Dumnezeu este într-atât de mare, atât de mare. Să nu uităm acest lucru. Câtă lume nu spune: 'Am făcut lucruri urâte, mi-am cumpărat deja locul în iad, nu mai există cale de întoarcere'. Însă, gândeşte-te la milostivirea lui Dumnezeu. Să ne amintim povestea acelei sărmane femei care s-a dus să se spovedească la parohul de Ars [n.n. Ioan Maria Vianney]. Soţul ei îşi luase viaţa aruncându-se de pe un pod într-un râu, iar ea plângea gândindu-se că sufletul i-a ajuns în iad, dat fiind că sinuciderea este păcat de moarte. Însă, Ioan Maria Vianney i-a spus: 'Opriţi-vă din plâns, doamnă, pentru că între pod şi râu se află milostivirea lui Dumnezeu."

Pontiful a atras atenţia asupra urâţeniei vorbirii de rău şi a judecării aproapelui, îndemnând să ne examinăm conştiinţa şi să numărăm de câte ori pe zi formulăm judecăţi potrivnice aproapelui şi sugerându-ne să încercăm mai curând iniţierea unui dialog cu persoanele pe care le judecăm. Totodată, amintind îndemnul la generozitate, adresat de Mântuitorul, pontiful a subliniat:

Papa Francisc: "Domnul ne învaţă: 'Daţi şi vi se va da', fiţi generoşi în a dărui. Nu fiţi buzunare cusute; fiţi generoşi în a da celor săraci, celor care au nevoie şi, de asemenea, dăruiţi: dăruiţi surâsuri, zâmbiţi. Dăruiţi, dăruiţi întotdeauna: Daţi şi vi se va da; o măsură bună, îndesată, scuturată şi cu vârf vi se va da", căci Domnul va fi generos; noi dăruim unu şi El ne dă o sută din tot ceea ce noi dăruim. Acesta este comportamentul care ne întăreşte astfel încât să nu judecăm, să nu condamnăm şi să iertăm. Este importantă pomana, însă nu numai pomana materială ci şi pomana spirituală: să dai din timpul tău cuiva care are nevoie, să vizitezi un bolnav, să surâzi."



Sursa:vaticannews.va/ro