Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ce să-i spui unui copil care nu știe să piardă

 
Ce să-i spui unui copil care nu știe să piardă
  • 11 Iun 2018
  • 3605

Cum să reacționați în fața unui copil care nu acceptă înfrângerea?

"Nu mă mai joc!»,«E de rahat, acest joc!»,«Înșeală!» (Chiar dacă nu este deloc așa!). Care părinte nu a auzit niciodată astfel de vorbe? Sau, în cazul în care reacțiile copiilor tăi sunt mai de grabă un spectacol de forță, o logoree verbală, este posibil să fi văzut deja mici certuri între frați sau o erupție bruscă de cărți de joc sau de pioni în întreaga cameră. Chiar dacă părintele nu are nimic de-a face cu această izbucnire de lacrimi și strigăte, cauzată de faptul că unul dintre copii a pierdut la un joc, depinde de responsabilitatea sa de adult să intervină pentru a calma jocul! Dar ce să spună pentru a consola un copil care nu știe să piardă?

Scurte fraze pentru a-i ajuta să crească este o carte scrisă de Bernadette Lemoine, psiholog, fondatoare a asociației MCAdS (Pentru o mai bună cunoaște a anxietății de separare) și Diane Bodman, atașat de presă în sectorul sănătății și mamă a patru copii, care oferă un tablou de cuvinte amabile pentru a face față acestui tip de situații a vieții de zi cu zi.

Importanța găsirii cuvintelor potrivite

Pentru a-i ajuta pe copiii voștri să-și transforme discuțiile în conversații galante, așa cum ar trebui să fie între frați și surori, dorim să subliniem importanța găsirii cuvintelor potrivite. "Fiecare cuvânt prost spus face rău sufletului", a zis-o deja Platon. Cuvintele acționează asupra copiilor, fie stimulându-i, fie inhibându-i. Folosirea cuvintelor potrivite reprezintă o cheie esențială a educației. În cazul unui copil care nu știe să piardă, obiectivul va fi de a-l obișnui să se distreze cu alții în mod pașnic și să accepte regulile, baza conviețuirii în societate; să-l invite să se pună de acord cu ceilalți și să se stăpânească.

Ce să spun?

Bernadette Lemoine și Diane Bodman ne invită mai întâi să ne alăturăm copilului în furie sau dezamăgire, începând prin a-i spune: „Te-am înțeles, este greu să pierzi“ sau „Înțeleg că ești dezamăgit...“ Apoi, autorii propun să se reamintească copilului că este acolo pentru a se juca: "Ne jucăm să ne distrăm, să ne relaxăm, să ne distrăm împreună, nu pentru a câștiga! “.

Este important ca părinții să-i reamintească faptul că ei îl iubesc oricum: "Tu meriți să fii iubit chiar dacă pierzi!" Sau "Fie că ai câștigat sau ai pierdut, te iubesc la fel de mult. În cele din urmă, aceste momente sunt o ocazie pentru a-l face să înțeleagă că eșecurile îl pot ajuta să progreseze: "Chiar dacă ai pierdut, ai învățat ceva". Aceasta îl făcea pe Nelson Mandela să spună: "Nu pierd niciodată. Fie câștig, fie învăț."

Traducere: ACC



Sursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie