Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Dumnezeu nu-şi reneagă niciodată fiii

 
Dumnezeu nu-şi reneagă niciodată fiii
  • 10 Mai 2018
  • 2798

«Dacă părinții noștri ne-au dat viață pe pământ, Biserica ne-a regenerat pentru viața veșnică, prin Botez. Noi am devenit fii prin Fiul său, Isus (cf Rom 8,15, Gal 4,5-7). Totodată, pe fiecare dintre noi, renăscut din apă și din Spirit Sfânt, Tatăl Ceresc face să răsune vocea sa cu o iubire infinită, spunând: "Tu ești fiul meu preaiubit" (Mt 3,17). Această voce paternă, imperceptibilă urechii, dar bine auzită în inima celor care cred, ne însoțește de-a lungul vieții, fără a ne abandona niciodată», a spus papa Francisc în cateheza audienţei generale de miercuri, 9 mai, din Piaţa Sfântul Petru.

A cincea din şirul reflecţiilor dedicate sacramentului Botezului, cateheza a pus în lumină ritul esenţial al sacramentului: Botezul propriu-zis, care semnifică şi înfăptuieşte moartea faţă de păcat şi intrarea în viaţa Preasfintei Treimi prin configurarea cu misterul pascal al lui Cristos.

«Renăscuţi fii ai lui Dumnezeu, rămânem astfel pentru totdeauna», a evidenţiat Sfântul Părinte, amintind că "Botezul îl pecetluieşte pe creştin  cu un sigiliu spiritual ne neşters (caracter) al apartenenţei sale la Cristos. Această pecete nu este ştearsă de nici un păcat, chiar dacă păcatul împiedică Botezul să aducă roade de mântuire" (CBC, 1272).

Papa Francisc: «Sigiliul Botezului nu este niciodată pierdut! Însă, cineva ar putea spune: "Părinte, dar dacă o persoană devine un tâlhar, cel mai mare dintre jefuitori, care ucide oameni, care face nedreptăți. În acest caz pecetea Botezului se îndepărtează?". Pontiful a explicat că, şi în ciuda unor astfel de greşeli, chiar şi atunci când fiii merg împotriva lui Tatălui ceresc prin acţiuni greşite, Dumnezeu nu-şi reneagă niciodată fiii.

 Evidenţiind semnificaţia vocaţiei creştine ce constă în trăirea – uniţi cu Cristos în sfânta Biserică, participând la aceeași consacrare pentru a îndeplini aceeași misiune, în această lume, aducând roade care durează pentru totdeauna –  pontiful a explicat ce înseamnă a fi popor al lui Dumnezeu, participând la cele trei funcţii ale lui Cristos –   de Preot, Rege și Profet – şi purtând responsabilitățile misiunii și slujirii care decurg din ele (cf. CBC, 783-786). Papa Francisc: «Ce înseamnă să participi la preoția regală și profetică a lui Cristos? Înseamnă să faci o ofertă sfântă şi plăcută lui Dumnezeu (cf Rm 12, 1), mărturisindu-l prin viaţa de credință și prin iubirea creştină ("Lumen Gentium", 12), puse în slujba altora, după exemplul Domnului nostru Isus Cristos (cf Mt 20, 25-28, In 13,13-17).»

În cadrul audienţei generale de miercuri, 9 mai, Sfântul Părinte a făcut un apel pentru pace în Siria şi în lume şi, salutându-i pe pelerinii de limbă arabă, a spus:

Papa Francisc: «Dragi frați și surori, luna mai este dedicată Preacuratei Fecioare Maria. Vă îndemn să cultivați devotamentul față de Maica Domnului prin recitarea zilnică a Rozariului, rugându-vă mai ales pentru pace în Siria și în întreaga lume.»

 

 RV/AM

 



Sursa:ro.radiovaticana.va