Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Păzeşte viaţa. Merită!”

 
„Păzeşte viaţa. Merită!”
  • 17 Iul 2013
  • 10059
Într-un mesaj către catolicii din Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor, Papa Francisc îndeamnă la apărarea vieţii din momentul conceperii şi până la moartea naturală.

Pornind de la anuala Zi pentru Viaţă, celebrată în insulele britanice în date diferite, Pontiful subliniază „valoarea inestimabilă a vieţii umane”: „Chiar şi cei mai slabi, cei mai vulnerabili, bolnavii, bătrânii, copiii pe cale să se nască şi cei săraci, sunt capodopere ale creaţiei lui Dumnezeu, făcute după chipul şi asemănarea sa, destinaţi vieţii veşnice şi care merită pe deplin maximă deferenţă şi respect".

Papa Francisc îşi înalţă rugăciunea, astfel încât Ziua pentru Viaţă să contribuie “la a asigura că viaţa umană se bucură întotdeauna de protecţia pe care o merită”.

Tema Zilei din acest an: „Păzeşte viaţa. Merită!” este luată dintr-o omilie pronunţată în 2005, de Papa Francisc, pe atunci cardinalul Bergoglio, la o Sfântă Liturghie în onoarea patronului femeilor însărcinate, Sfântul Raimund Nonnato, călugăr spaniol din secolul al XIII-lea care, potrivit tradiţiei, a fost extras din trupul mamei sale moarte cu o zi înainte.

În centrul ediţiei din 2013 se află atenţia faţă de copiii pe cale să se nască şi faţă de mamele lor, dar şi atenţia faţă de persoanele cu intenţii suicide şi familiile lor. Potrivit episcopatului din Anglia şi Ţara Galilor, obiectivul unei astfel de iniţiative este de a favoriza „un climat de compasiune şi atenţie care să sprijine viaţa în momentele şi circumstanţele cele mai dificile”, pentru că – aşa cum spunea în 2005 cardinalul Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires – „toţi trebuie să aibă grijă de viaţă, cu duioşie şi căldură umană”.



Sursa:ro.radiovaticana.va