Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfântul Scaun îşi exprimă profunda preocupare pentru violarea libertăţii religioase

 
Sfântul Scaun îşi exprimă profunda preocupare pentru violarea libertăţii religioase
  • 31 Mai 2013
  • 4652
Sfântul Scaun îşi exprimă profunda preocupare pentru violarea libertăţii religioase şi pentru atacurile sistematice împotriva comunităţii creştine în unele regiuni ale planetei, precum Africa, Asia şi Orientul Mijlociu. Preocuparea Sfântului Scaun a fost exprimată în cadrul intervenţiei mons. Silvano Maria Tomasi la sediul ONU de la Geneva.

Prelatul a subliniat că „cercetări credibile” au condus la „teribila concluzie” că „peste 100 de mii de creştini sunt ucişi în fiecare an, din motive care sunt cumva relaţionate cu credinţa lor“. Alţi creştini, a continuat observatorul permanent al Sfântului Scaun la ONU sunt forţaţi să-şi părăsească ţinutul de origine, în vreme ce alţii suferă de pe urma distrugerii propriilor locaşuri de cult, a violenţelor şi a răpirii propriilor păstori”. Multe dintre aceste acte, a adăugat, sunt „roade ale fanatismului, ale intoleranţei, terorismului şi legilor discriminatorii”. „De altfel”, a spus mons. Tomasi, marginalizarea creştinismului se petrece tocmai acolo „unde prezenţa creştină a fost – din punct de vedere istoric – parte integrantă a societăţii”.

Mons. Tomasi a amintit că Consiliul drepturilor omului de la ONU a recunoscut că religia şi spiritualitatea sunt în slujba promovării demnităţii omului, creştinismul fiind cu adevărat în serviciul binelui umanităţii. Reprezentantul vatican a prezentat lista unor servicii – de la educaţie la servicii de sănătate şi de asistenţă a refugiaţilor prin care Biserica Catolică se implică în favoarea omului, fără discriminare de rasă sau religie.

Mons. Tomasi şi-a încheiat intervenţia reluând cuvintele Papei Francisc în Mesajul pentru cel de-al 17-lea Centenar al Edictului din Milano: „Să fie respectat oriunde dreptul la exprimarea publică a propriei credinţe şi să fie acceptată fără prejudecăţi contribuţia pe care creştinismul continuă să o ofere culturii şi societăţii din timpul nostru”.




Sursa:ro.radiovaticana.va