Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

La Roma sunt aşteptate peste 120 de mii de persoane la Ziua Mişcărilor Bisericeşti, Asociaţiilor şi Grupurilor de laici

 
La Roma sunt aşteptate peste 120 de mii de persoane la Ziua Mişcărilor Bisericeşti, Asociaţiilor şi Grupurilor de laici
  • 17 Mai 2013
  • 3880
La Roma sunt aşteptate peste 120 de mii de persoane la Ziua Mişcărilor Bisericeşti, Asociaţiilor şi Grupurilor de laici, manifestările desfăşurându-se în Piaţa Sfântul Petru din Roma, între 18 şi 19 mai. Va fi un moment de „întâlnire, rugăciune, împărtăşire şi ascultare” pentru a trăi cu „forţă şi motivare” noua evanghelizare, a spus mons. Rino Fisichella, preşeditele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări. La întâlnirea ca motto „Eu cred! Creşte credinţa în noi!”, vor participa creştini din toate continentele.

„Numele sunt diferite, metodele şi instrumentele care exprimă bogăţia Spiritului, care se exprimă în carismele proprii fiecărui fondator sunt diferite, dar obiectul şi scopul final rămân identice şi comune tuturor: să aducă bucuria Evangheliei fiecărei persoane”.

„Eu cred! Creşte în noi credinţa! Fiecare dintre noi este chemat prin credinţă să pronunţe personal adeziunea la Cristos şi la Biserică. Este o alegere liberă şi personală care confirmă credinţa celui botezat”, a spus mons. Fisichella care a reamintit că mulţi şi-au regăsit credinţa pierdută prin participarea lor activă în diferitele mişcări, asociaţii sau grupuri de laici.

„Noi suntem cei care ne încărcăm de la valoarea comunităţii care este, în primul rând, Biserica, şi care devine vizibilă în diversele realităţi prin care se exprimă credinţa. Aşadar, expresia ‘eu cred’ împreună cu necesitatea de a creşte împreună pentru a deveni în credinţă ‘noi’, exprimă diversitatea şi unitatea celor care participă cu adevărat”.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre aşa-numitul „efect Francisc”, mons. Fisichella a spus:

„Nu-mi place în mod deosebit expresia ‘efectul Francisc’, dar cred că este adevărat că prezenţa Papei Frnacisc a atins sufletele şi minţile multor persoane. Am vorbit cu mulţi preoţi care mi-au confirmat că multe persoane s-au apropiat de Sacramentul Spovezii: ‘Mă spovedesc, spun aceste persoane, pentru că m-au impresionat cuvintele Papei şi simt nevoia să mă spovedesc’. Dacă acesta este ‘efectul Francisc’, efectul este unul pozitiv. Eu cred că persoanele îşi doresc să fie prezente, să-i asculte vocea, să-l vadă, să-l atingă, pentru că este incredibil de apropiat de oameni. Noi suntem mai bucuroşi ca niciodată de acest lucru pentru că astfel se meditează asupra importanţei credinţei, a faptului de a fi creştini şi asupra valorii pe care persoana Papei o poate avea în acest moment al vieţii Bisericii”.

Sâmbătă, 18 mai, la ora 7 dimineaţa, mai mult de 50 de mii de persoane vor merge în pelerinaj la mormântul Sf. Petru, în Bazilica Sf. Petru din Roma, pentru ca la ora 18 se întâlnească cu Papa Francisc pentru Veghea de Rusalii. Duminică, 19 mai, de la ora 10,30, Suveranul Pontif va celebra Sf. Liturghie şi rugăciunea Regina Caeli.

Sursa: ro.radiovaticana.va