Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Creştinii au datoria de a transmite credinţa în mod curajos

 
Creştinii au datoria de a transmite credinţa în mod curajos
  • 03 Mai 2013
  • 4362
Toţi creştinii au datoria de a transmite credinţa în mod curajos, a spus papa Francisc la Sfânta Liturghie de vineri dimineaţă, din capela Casei Sfânta Marta din Vatican. Sfântul Părinte a subliniat că Isus ne cere să avem curaj şi în rugăciune, îndemnându-i pe creştini să nu fie „călduţi”.

La Sfânta Liturghie, concelebrată alături de arhiepiscopul Claudio Maria Celli, preşedintele departamentului vatican pentru comunicaţii sociale, au luat parte membri ai Gărzii Elveţiene Pontificale, alături de comandantul lor, Daniel Rudolf Anrig.

Voi daţi o frumoasă mărturie de „fidelitate faţă de Biserică” şi de „iubire faţă de Papa”, le-a spus Sfântul Părinte membrilor Gărzii. „Fie ca Domnul să ne dea tuturor „harul curajului” şi al „perseverenţei în rugăciune”, a spus papa Francisc, punând accentul în omilie tocmai pe tema curajului vestirii Evangheliei. Noi, toţi creştinii care am primit credinţa, „trebuie să o transmitem”, „să o proclamăm prin propria viaţă, prin cuvântul nostru”, a evidenţiat Papa spunând că este vorba de „credinţa în Isus cel Înviat, în Isus care ne-a iertat păcatele prin moartea sa şi ne-a împăcat cu Tatăl”.

 „Transmiterea credinţei necesită curaj din partea noastră, uneori un curaj simplu. Îmi amintesc, scuzaţi-mă, o istorie personală: când eram copil, bunica mea ne ducea de fiecare dată, în Vinerea Mare, la Procesiunea Lumânărilor, iar la finalul procesiunii se ajungea în faţa imaginii lui Cristos răstignit, iar bunica ne cerea să îngenunchem, zicând: ”Priviţi, azi este mort, dar mâine va învia!” Credinţa a pătruns astfel: credinţa în Cristos cel mort şi înviat. În istoria Bisericii au fost numeroşi cei care au vrut să împrăştie această certitudine puternică, vorbind despre o înviere spirituală. Nu, Cristos este viu!”


„Cristos este viu”, fiind de asemenea „viu între noi”, a spus încă o dată papa Francisc, îndemnându-i pe creştini să aibă curajul de a vesti Învierea, de a răspândi Vestea cea Bună. Dar, a continuat, mai este şi un alt fel de curaj pe care ni-l cere Isus:

 „S-ar putea spune că Isus ne provoacă la rugăciune, zicând: ”Orice cereţi în numele meu voi face, pentru ca Tatăl să fie slăvit prin Fiul”. Dacă îmi veţi cere orice în numele meu, eu o voi face… Dar este extraordinar acest lucru! De aceea, să avem curajul de a merge la Isus şi a-i cere: ”Tu ai spus acest lucru, de aceea fă acest lucru. Fă astfel încât credinţa să meargă înainte, fă ca evanghelizarea să meargă înainte, fă ca această problemă pe care o am să se rezolve.” Avem acest curaj în rugăciune sau ne rugăm un pic aşa şi aşa, cum se poate, acordând puţin timp rugăciunii şi nefiind destul de transparenţi în modul nostru de a ne adresa Domnului?”

Papa a amintit că în Biblie citim cum Avraam şi Moise au curajul „de a negocia cu Domnul”, un curaj „în favoarea celorlalţi, în favoarea Bisericii”, curaj necesar şi în zilele noastre:

 „Când Biserica pierde curajul, pătrunde în această atmosferă de amorţeală, creştinii devin călduţi, ajungând să fie lipsiţi de curaj… Acest lucru face foarte rău Bisericii, căci conduce la închidere în sine şi la probleme între noi; nu mai avem orizonturi, nu mai avem curaj, nici curajul rugăciunii către Domnul nici cel al vestirii Evangheliei. Ajungem să devenim călduţi, încât avem curajul de a ne amesteca în lucruri mărunte, în gelozii, invidii, carierism, în acest mers înainte în mod egoist…În toate aceste lucruri mărunte avem curaj, dar nu avem curajul de a face bine Bisericii. Biserica trebuie să fie curajoasă! Noi toţi trebuie să fim curajoşi în rugăciune, provocându-l pe Isus”.

Sursa: ro.radiovaticana.va