Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Evanghelia se vestește mai mult prin mărturie decât prin cuvinte

 
Evanghelia se vestește mai mult prin mărturie decât prin cuvinte
  • 04 Iul 2022
  • 1259

La rugăciunea ”Îngerul Domnului”, recitată duminică la amiază de la fereastra apartamentului pontifical împreună cu 15 mii de romani și pelerini prezenți în Piața Sfântul Petru, papa a revenit asupra Evangheliei proclamată în această duminică și a evidențiat faptul că Domnul îi trimite pe discipolii săi în misiune ”doi câte doi” (v. Luca 19,1). Cu alte cuvinte, ”Domnul nu trimite înaintea sa oameni solitari, ci discipoli care merg doi câte doi”. ”Datoria discipolilor este să meargă înainte în sate și să pregătească oamenii ca să-L primească pe Isus. Instrucțiunile pe care El le dă nu sunt atât despre ce trebuie să spună, ci cât despre cum trebuie să fie: despre mărturia de dat mai mult decât despre cuvintele de spus”. Nu întâmplător, Domnul îi definește ”lucrători”, fiind ”chemați să lucreze, să evanghelizeze prin intermediul comportamentului lor. (...) Viața însăși a discipolilor este cea care trebuie să vestească Evanghelia: faptul că știu să stea împreună, respectul reciproc, a nu voi să demonstreze că este mai capabil decât celălalt, referința concordă la unicul Învățător”. ”Misiunea vestirii Evangheliei nu se bazează pe activismul personal, adică pe a face, ci pe mărturia de iubire frățească, chiar prin greutățile pe care traiul în comun le presupune”. ”Fecioara Maria, Maica Bisericii, să ne învețe să pregătim calea pentru Domnul prin mărturia fraternității”, a fost invocația papei de la finalul alocuțiunii.

La saluturile finale, papa a menționat mai întâi beatificarea, sâmbătă 2 iulie a.c., în Argentina, a doi preoți misionari martiri: Petru Ortiz de Zarate, preot diecezan, și Ioan Anton Solinas, preot iezuit, uciși în 1683 ”pentru că duceau mesajul de pace al Evangheliei” în mijlocul populațiilor indigene. ”Exemplul acestor martiri”, a subliniat papa, ”să ne ajute să dăm mărturie pentru Vestea cea bună fără compromisuri, dedicându-ne cu generozitate slujirii celor mai slabi”.

Înainte de a saluta romanii și pelerinii – în special un grup de lectori și ministranți din Polonia, unul de studenți din Croația, un altul de credincioși din Albania și alte grupuri din Italia – papa a făcut un nou apel la rugăciune pentru pace în Ucraina.
Papa Francisc: ”Să ne rugăm în continuare pentru pace în Ucraina și în lumea întreagă. Fac apel la liderii națiunilor și ai organizațiilor internaționale ca să reacționeze la tendința de a accentua starea de conflict și contrapunerile. Lumea are nevoie de pace. Nu de o pace bazată pe echilibrul armamentelor și pe teama reciprocă. Nu, așa ceva nu merge și înseamnă a da înapoi istoria cu șaptezeci de ani. Criza ucraineană ar fi trebuit să fie, dar dacă se dorește, poate încă să devină o provocare pentru statiști înțelepți, capabili să construiască în dialog o lume mai bună pentru noile generații. Cu ajutorul lui Dumnezeu, aceasta este întotdeauna posibilă. Dar e necesar a trece de la strategiile de putere politică, economică și militară la un proiect de pace globală: NU unei lumi divizate între puterile aflate în conflict, DA unei lumi unite între popoare și civilizații care se respectă”.

La finalul rugăciunii ”Îngerul Domnului”, papa a invocat binecuvântarea apostolică, ce ajunge prin mass-media la toți cei care o primesc în spirit de credință.



Sursa:vaticannews.va.ro