Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Custodia Ţării Sfinte din nou în posesia bisericii Sfântul Ioan Botezătorul

 
Custodia Ţării Sfinte din nou în posesia bisericii Sfântul Ioan Botezătorul
  • 17 Noi 2020
  • 1947

Autorităţile israeliene au încredinţat din nou Custodiei Ţării Sfinte biserica Sfântul Ioan Botezătorul. Situată în regiunea Qasr Al-Yahud, pe malul râului Iordan, lăcaşul de cult a fost închis în timpul războiului din 1967, după ce teritoriul a fost minat şi trans format într-o zonă militară închisă.

Prin implicarea organizaţiei britanice Halo Trust, specializată în curăţarea terenurilor minate, s-a iniţiat un proiect de recuperare a ţinutului legat de Botezul lui Isus. Cu acordul autorităţilor israeliene şi palestiniene, aproximativ 4000 de mine au fost îndepărtate. Această acţiune a permis redeschiderea a opt biserici din regiune, locaşurile de cult intrând din nou în posesia diferitelor comunităţi creştine cărora le aparţineau.

În 1641, fraţii franciscani au început să vină în acest loc din Ţara Sfântă, organizând un pelerinaj la râul Iordan, locul sacru unde a fost botezat Isus. Cu începere din 1920, călugării au cumpărat terenuri, făcând proiecte în vederea construirii unor biserici.

În 1933, au construit o capelă şi, în 1935, a fost construită biserica care – recent – a intrat din nou în posesia Custodiei Ţării Sfinte. Călugării franciscani au renovat capela în 1956, în timp ce lucrările de restaurare a bisericii au început după cutremurul care a lovit ţinutul, în data de 18 decembrie 1956, seism care a distrus marea biserică.

Situl devine din noi accesibil şi utilizabil, în următoarele luni fiind programate lucrări de îmbunătăţire a întregii proprietăţi, prin crearea unor spaţii de rugăciune care să le permită pelerinilor să trăiască o experienţă mai intensă de rugăciune şi de meditaţie în acel loc sacru legat de Botezul Mântuitorului Isus.



Sursa:vaticannews.va/ro