Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cum să faci să-ți placă locul în care trăiești

 
Cum să faci să-ți placă locul în care trăiești
  • 10 Iul 2020
  • 2278

Cecilia Pigg

Te deprimă împrejurimile de zi cu zi? Iată cum poți găsi mai multă satisfacție.

Locuința ta actuală te înnebunește? Poate este orașul în care trăiești sau oamenii cu care trăiești. Poate că te-ai săturat să privești aceleași podele și pereți și nu ai energia sau banii pentru a face o schimbare chiar acum. După ce ai rămas blocat luni întregi, acasă s-ar putea să te facă să te simți ceva mai claustrofob decât în mod normal. Deci, ce se poate face?

Există virtute în a găsi mulțumire unde te afli, în loc să-ți dorești lucrurile altfel. În această ordine de idei, iată câteva modalități de a găsi punctele forte ale locuinței actuale.

1.         Explorează orașul

Caută informații despre locația unde locuiești ca și cum nu ai fi fost niciodată acolo înainte. Uneori este nevoie de o vedere exterioară pentru a vedea frumusețea sau unicitatea într-un loc care a devenit prea familiar. Ce spune TripAdvisor despre lucruri distractive de făcut? Unde spune WikiTravel că ar trebui să mergi? Dacă cauți pe Google „cele mai bune lucruri gratuite de făcut în <numele orașului tău>”, s-ar putea să apară câteva idei bune. Încercați să conduceți pe un traseu diferit când mergeți spre muncă sau mergeți la un magazin diferit de cel normal. Aceste mici modificări ale peisajului sunt utile pentru a obține o perspectivă nouă.

2.         Schimbă programul

Dacă împărțiți același spațiu cu colegi de apartament sau casă dificili și nimeni nu se mută în curând, încercați să vă schimbați programul. Poate că te intersectezi cu cineva, într-un moment în care nu e potrivit pentru nici unul din voi. Ce se întâmplă dacă te-ai duce cu o jumătate de oră mai devreme sau o jumătate de oră mai târziu în oraș? Ce se întâmplă dacă ai încerca să mănânci într-un alt moment? Micile schimbări ca acestea ar putea ajuta ziua ta să se îmbunătățească considerabil, deoarece acum există un model de trafic diferit în casa ta.

3.         Fă curățenie

Dacă cel puțin o cameră din casa ta este un loc plăcut în care să te afli, ai un loc unde să te retragi. Poate că întregul tău apartament sau casă ar putea avea nevoie de o ședință de curățare profundă și majoră. Dar aceasta este o sarcină mai descurajantă și, așadar, mult mai ușor de eliminat. În schimb, să încercăm primul pas: faceți-vă dormitorul cât mai liniștit și mai frumos.

Dacă are nevoie doar de o curățare profundă, oferă-i timp. Nu strânge mormane de lucruri inutile acolo, care te înnebunesc. Cel puțin, ia-le din spațiul vizual ca prim pas. Apoi, treceți la următorul pas. Asigurați-vă că aveți ceva frumos care vă place în aria vizuală. Poate că este o pătură specială, o pictură, o statuie pe care o iubești. Orice ar fi, pune-l în prim-plan și în centru. Apoi, verifică iluminarea. Eviți camera ta pentru că este prea luminoasă sau prea întunecată? Remediază asta - cumpără becuri care au un alt tip de lumină. Dacă aveți nevoie de mai multă lumină, adu o lampă dintr-o altă cameră. Pentru atingerea finală, fă-ți patul!

4.         Ieși afară

Ai vreun fel de curte? Ce zici de o terasă sau un mic balcon de apartament? Plantează ceva, chiar și într-un vas mic. Fă o mică lucrare în curte. Ar putea fi la fel de simplu ca să aduni crengile care au căzut de la ultima ploaie. Scutură praful de pe preșul de la intrare. Curăță căsuța poștală. Încearcă orice modificare care poate face exteriorul casei tale mai atrăgător.

 

Sursa: aleteia.org

Traducere: Ioan - Ștefan Dumitraș



Sursa:aleteia.org